Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 魔神英雄傳 - 龍王丸登場~

影得好正呀:)......
回復 12# iamfinethankuuu

過獎喇.....大家睇得開心就好喇....:shy:
中毒…thanks ching…
實物比想像中大隻,早買早享受好啲。想當年龍王號炒到飛天,有壓力…
shingotaz 發表於 27-5-2012 10:18 PM

太客氣喇, 呢隻真係算出得唔錯喇~:)
為免自己後悔, 鍾意都係快啲入手安心啲呢~:love:
呢隻野出得太正....
但係我都係等緊一隻最初型既龍神丸
遺留 發表於 27-5-2012 10:29 PM

其實我都等緊.....因為之前果隻Robot魂出得唔係咁好咁所以冇入....:55:
但近排見隻模魂出得好似唔錯, 有啲心癢想入返隻呢...:he:
回復 15# choikitcheong

都算幾多野玩架.....慢慢玩吓同幫佢影吓相, 都玩咗個下午喇.....:D
回復 16# cybster

THX !! 多謝支持~:handshake:
Ching,我今日都買咗,不過個雀仔頭點拉出嚟呀?說明書話推後面個掣,個雀仔頭係突咗d d咁多,但係都好難拉出嚟,大力又驚整花d油,請賜教~~~ :$

另外我隻有d sad,左眼有一點黑油,左下臂有兩三點氣泡,加一粒黑點,d油又有d”孩”,另左腳中間關節後面有兩粒黑點,我好耐冇買完成品,點知一買就中招...都係砌返高達自己噴油好過 :die:
原來龍王丸還有合體的這個橋段呢...我都忘了...>"<

對魔神英雄傳比較有印象的是師父與喜美...整個走搞笑的路線..........^_^"

這個龍王丸做的真不錯...單獨站立時看起來有點呆...但擺起動做來卻是帥氣度滿分呢...^_^"
入黎支持下先...
回憶係無價...
就好似魔動王咁...
等緊隻超級風飄俠同邪虎丸...
:help:
Ching,我今日都買&#21655;,不過個雀仔頭點拉出&#22175;呀?說明書話推後面個掣,個雀仔頭係突&#21655;d d ...
BoAkawaii 發表於 28-5-2012 01:03 AM

其實我都係跟說明書咁再用&#21874;力慢慢咁拉佢個頭出&#22175;咋, 冇mud特別技巧呢.....:(
另外qc方面, 買現成品真係好睇彩數咋.....唯一都係只可靠有限&#22021;見光位盡量睇&#21523;有冇大問題.....小問題或唔見光位真的沒辦法呢.....:42:但聽聞有&#21874;ching會揀&#21874;可拆盒檢查&#22021;舖頭入手呢.....:oh:
原來龍王丸還有合體的這個橋段呢...我都忘了...>"<

對魔神英雄傳比較有印象的是師父與喜美...整個走搞笑 ...
EN9e@1979 發表於 28-5-2012 08:15 AM

係呀, 仲有好多種合體呀, 變型咁......好正! 其他配角好多都真的十分攪笑呢~:DD
今次隻龍王丸本人已覺得可以收貨鳥.......:love:
入黎支持下先...
回憶係無價...
就好似魔動王咁...
等緊隻超級風飄俠同邪虎丸...
小堅 發表於 28-5-2012 09:40 AM

Thx呀, 回憶之物真係點都要入呢..........:p
風飄同邪虎都一樣必入呢~:D
我尋日都拎左,
其實睇到龍神丸之後BANDAI好用心去改進,入便好多關節上既暗位,令佢可動高左.
人型既外型上我覺得已經無得彈,至少一拎上手,望住佢會即刻有動畫既畫面係個腦度出黎.
變型就...SOSO啦,,,其實我反而覺得有D位如果係拆件仲好,例如鳳凰雙翼,而家好似兩頭唔到岸.
但最大問題我覺得係個盾,應該加個扣連接而唔係就咁用JOINT.而且個盾太大,接左上去又轉唔到角度,而成隻手又變左郁唔到....
但基本上係值得買的.
我尋日都拎左,
其實睇到龍神丸之後BANDAI好用心去改進,入便好多關節上既暗位,令佢可動高左.
人型既外型上 ...
leawong 發表於 28-5-2012 11:14 AM

其實真係出得算唔錯架喇....大家都係想買到隻好正&#22021;回憶之物呢....當然廠商仍有改進空間啦.....唯有希望下隻可以出得更好, 令大家有個更美好&#22021;回憶~:$
對爪可唔可以拆出黎架..? key 晌手臂後面好似怪怪地....