Toysdaily 玩具日報

查看: 4902|回復: 13

[玩具報告] 認住呢隻鷹 - DAM DELTA FORCE Marksman

DAM黑鷹甘多隻, 我覺得呢款頭雕同裝備係最正的!
這是幾年來我第二隻兵人, 造功確是沒soldier story 般精細, 但以價錢來算已是相當不錯!!
起初以為很快就可砌好! 點知搞了我四五小時 ><""
缺點: 魔術貼易回彈, 膝蓋罩極易脫落, 手套極難戴上, 而且我那雙手套兩邊近手指公位置也穿了個孔, 原廠設定?
優點: 性價比高, 雙腳也不會如坊間所說般鬆軟! 整體不錯! 那些缺點只是小菜一碟! 用雙面膠紙就能解決!!
總結: 快d買黎玩! 真係好正! 呢d廠要支持一下!

另外, 我有些不明的問題, 有師兄能解答嗎?
1. 不明頭盔的魔術貼用來幹什麼? 尤其那塊白色布!
2. 手臂上的美國旗為何刻意鏡像倒轉? 因官方相也是這樣
3. 手套兩邊近手指公位置也穿了個孔, 刻意的嗎?

i also picked up this one but no time to build it yet... the US flag is mirrored to represent that the US army is always moving forward/charging at enemy, just imagine that you have a US flag pole on a car that is moving forward..
星期日一早見到有靚靚兵人POST,入&#22175;支持一下。

師兄擺甫士有型有款,讚!:71:
支持兵人, DMA&#22021;手套好多人都講過帶上去個陣近手指公會爛出個孔,我自己個隻都係咁....
師兄

頭盔前後調轉了!
型pose 正相:71:
盒配背景不錯!
正呀師兄,我都訂左等緊!睇住止渴先:handshake:
回復 5# seals

haha~ so sorry~ 多謝指點! 對軍事真下專業XD
師兄知不知頭盔白塊用來做咩?
回復 4# woowoobb

我戴一隻時以為自己整爛, 其實我已很小心用晒鉗同髮夾幫它戴!
所以突登check 下另一隻是否穿孔, 點知真係!
那手套運用兩種物料好精細...可惜........
回復 3# catcat

你d 相重型啦!! 會舊化嗎? 兵人台有位師兄舊化完後好令, 遲下有時閒我都動工
2.美國旗的方向,正常一般情況,是星星在左面的,
但當美國旗有前後方向的時候,星星便會放在前方,
所以在右臂上的美國旗,鏡面反轉是正確的。:)
同個盒景好夾....勁勁
支持兵人, DMA&#22021;手套好多人都講過帶上去個陣近手指公會爛出個孔,我自己個隻都係咁....
woowoobb 發表於 27-5-2012 11:26 AM

X2 比起SS Dam真係難帶好多... :30:
DAM黑鷹甘多隻, 我覺得呢款頭雕同裝備係最正的!
這是幾年來我第二隻兵人, 造功確是沒soldier story 般精細 ...
realclivea 發表於 27-5-2012 02:47 AM

支持兵人帖,,恭喜樓主~ 呢款頭雕真的不錯夠晒兵人味道 :73: