Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 驚爆危機 ALTER M9 GERNSBACK (P.S:Not report &未開盒純分享)

入手兩隻M9感覺怪怪的, 造型很好, 可動OK(就屈膝有點困難), 配件滿分, QC極高, 但把玩時居然沒有感覺......
難道係唔夠愛......

入手兩隻M9感覺怪怪的, 造型很好, 可動OK(就屈膝有點困難), 配件滿分, QC極高, 但把玩時居然沒有感覺...... ...
mecher 發表於 27-5-2012 03:57 PM

屈膝有點困難:50::50:
重武裝M9很帥氣:71:
無法理解大大點解一直都唔肯開盒...成日影幾個盒有咩意思...:31:
無法理解大大點解一直都唔肯開盒...成日影幾個盒有咩意思...
DSEMI 發表於 27-5-2012 05:07 PM

都寫左因為都冇櫃擺... 開左盒玩完放返入去仲冇意思啦師兄@@""""
冇櫃放玩完等封塵我才不想這樣呢

可能我Page1 d字太細粒啦,咁我改返d字大大粒先-_-thx
DELAY左1個月今日終於收到電話返返下工都飛撲出去拎貨
野牛小隊終於齊人了,唔開盒住等新櫃 (忍忍忍忍忍忍) ...
阿噗高達 發表於 27-5-2012 01:45 AM

真係好正,你真係好有愛,又入2隻,我連ROBOT魂的M9都未入/.\..........
真係好正,你真係好有愛,又入2隻,我連ROBOT魂的M9都未入/.\..........
T_A_I 發表於 27-5-2012 07:33 PM

:43::43:入唔到robot魂入Alter na:^
都唔少師兄2隻咁入啵
ALMECHA,是可以遠觀而不可近玩的藝術品。
無可否認ALTER的造形、上色、QC、關節都在ROBORT魂之上。

但太貴、易刮花、關節趣弱(按︰精細的機關令緊硬度下降),
都是令玩家玩起來不如ROBORT魂「爽」,能夠又屈又扭。
無可否認ALTER的造形、上色、QC、關節都在ROBORT魂之上。

但 ...
bunnyyau 發表於 27-5-2012 08:29 PM

用來觀賞真的一流.. 上色造型也滿分
我也很怕刮花!!!!!
(我的要求較低xD)
我重等緊電話....有無ching係一樓(數字商場)訂咗而又攞咗??
mmm2000hk 發表於 27-5-2012 11:47 AM

我喺荃灣店訂咗
可能因為佢要拎行貨, 所以比E+街果D水貨遲
但平一截, 所以我心急但無後悔...
我喺荃灣店訂咗
可能因為佢要拎行貨, 所以比E+街果D水貨遲
但平一截, 所以我心急但 ...
herrickwok 發表於 27-5-2012 08:35 PM

平一截?
街貨好貴@@????

但 ...
bunnyyau 發表於 27-5-2012 08:29 PM

講得幾有道理...
其實我有時都會反思下玩具買翻來可以玩到幾耐?日日攞住扭幾個鐘?
宜家每入手一件玩具之後,首先開盒,之後把玩,然後影相鋪圖上來,最後入櫃或者入盒收藏...
所以最後結論都系--QC好細節靚外觀完美先系真正有觀賞價值同收藏價值..:71:
講得幾有道理...
其實我有時都會反思下玩具買翻來可以玩到幾耐?日日攞住扭幾個鐘?
宜家每入手一件 ...
DSEMI 發表於 27-5-2012 08:44 PM

agree!!
有時候我連相都只係影得1,2張就放去DP櫃XD
平一截?
街貨好貴@@????
阿噗高達 發表於 27-5-2012 08:43 PM

"幾"百囉
入手兩隻M9感覺怪怪的, 造型很好, 可動OK(就屈膝有點困難), 配件滿分, QC極高, 但把玩時居然沒有感覺...... ...
mecher 發表於 27-5-2012 03:57 PM

"可動OK(就屈膝有點困難)"
c hing, does M9 have the same articulation tricks on arms & upper thighs that Alter used on ARX-7 ?
"可動OK(就屈膝有點困難)"
c hing, does M9 have the same articulation tricks on arms & upper thighs ...
roundbun 發表於 27-5-2012 09:54 PM

令我都有D興趣今晚開盒試下屈唔屈到膝添:78: