Toysdaily 玩具日報

查看: 9954|回復: 21

[機戰系] 模型 1/144 超級機械人大戰OG ★ 幾時出佢★???

請問有無大大知道?模型 1/144 超級機械人大戰OG ★ 幾時出佢★GRUNGUST轟格殊 (壹式)是朕(本人)最鍾意的主角機! 玩過 機戰 F 的朋友 一定識佢!
轟格殊 :71:

but i not interested in  SRW's model kit:34:
我比較想知幾時先肯出龍虎王:die:
電擊呢隻頂住先:71:

轟格殊也是我的至愛之一,所以買了半眼的出品解渴:43:

http://studio-halfeye.com/works/grungust/grungust.html
算吧。你有生之年,都不會出模型的了。買樓上師兄們的產品吧。
回復 6# gazza1211
點解阿!

大贊卡都出1/144比例!

系技術上問題!定系其他原因!

轟格殊 (壹式)系吾系人氣角飾吾夠高!

所以吾出阿!

敢多代機戰中(主角機)轟格殊 (壹式)應該人氣吾差!

真系吾明壽屋吾出1/144比例

可以同大贊卡有個對比!
轟格殊連續兩集機械人大戰都有佢份~壽屋話時話點解五出呢~人氣的話肯定比超軍神高~
版權問題……
當年壽屋的巨無霸「曉擊霸MK-III BOXER」就此成了限量珍藏絕唱模型……
版權問題……
當年壽屋的巨無霸「曉擊霸MK-III BOXER」就此成了限量珍藏絕唱模型……
AIRU 發表於 28-5-2012 09:15 AM

呢個只係曉擊霸的問題, 因為佢俾sunrise告佢抄高達, 所以曉擊霸以後只能係遊戲中出現, 完全唔關轟格殊事
三種形態都要換件變形, 乾脆出三盒變唔到既, 你接受到嗎?
電擊呢隻頂住先
阿噗高達 發表於 27-5-2012 01:56 AM

請問一下, 電擊呢隻對比起壽屋出的零式同三式係咪比較細隻少少的?
請問一下, 電擊呢隻對比起壽屋出的零式同三式係咪比較細隻少少的?
kyostanley 發表於 29-5-2012 05:34 PM

是的,細隻少少 :shiny:
1/144超大隻@@

我想佢出古鐵巨人1/100
是的,細隻少少
阿噗高達 發表於 29-5-2012 05:39 PM

請問你會唔會有相可以睇下個比例?