Toysdaily 玩具日報

樓主: chusiuon0211

[新品消息] The Amazing Spider-Man is coming soon!

回復  月心

各花有各眼。新蜘蛛俠鋼條身材,我鐘意。(我本人都係鋼條身形)
杜比唔夠鋼條,無 ...
mingming914 發表於 24-5-2012 03:27 PM

咁新的主角真係又靚仔,身形又fit
個樣又似:handshake:
回復 104# Eddie82

你講下講下又有D似spider-man edge of time個感覺
我覺得改改隻色就perfect曬:45:隻色攪到隻野好膠:blame:
If the movie is good, I might be interested...
回復 94# Toro

多謝CHING指教...... 我係新手黎,無玩過隻黑蜘蛛呀,不過其實我覺得要搞ge 唔難....係HT 唔肯改 je .......用返個舊方法又出一隻新.....無乜誠意。
回復 109# liverpool_chu

但件戲服真係膠造的......:unhappy:
可惜此膠不同彼膠,本12吋特別膠:49:
回復  Toro

多謝CHING指教...... 我係新手黎,無玩過隻黑蜘蛛呀,不過其實我覺得要搞ge 唔難....係HT ...
willck.cc 發表於 25-5-2012 02:55 PM

ht個case,目標係全身包布
紅蜘蛛佢做唔到換頭,全套衫係連頸連頭一片過,入左body再車埋佢,所以下巴唔貼.
黑蜘蛛想到改善方法,就係頭有頭包,body就包到頸為止,所以又可換頭,又可以全包布.
去到呢個蜘蛛俠,如果要露半頸,又要變番戴面具,仲要完美無縫,咁就會有好多駁位問題,我想唔到可行方法.
你認為"其實唔難",只係佢唔肯做,係咪想到乜野好方法先,唔怕提出分享下,畀ht學下野.
全包布一陣扭爆頭咪大檸樂:66:
回復 114# Toro

條友系車衫搵吃0架?:58:
回復 108# 月心

應該電影有參考過,我搵到張相好似,但系我唔識上傳相上TD,得閒的師兄不如接上睇睇:77:
全包布一陣扭爆頭咪大檸樂
liverpool_chu 發表於 25-5-2012 04:52 PM

無縫真係...有辣有唔辣,我玩M記咸蛋死好多隻.
今時今日玩家要求又多,D廠又追住做,但實際上件野愈像真,愈多呢D問題
全件包死,佢地都冇SO,一有壞貨就成隻要換.
但行番轉頭有條拉鏈或者有魔術貼O係度,又會好多人唔買.
呢個就係死命追求像真O既代價.
可惜此膠不同彼膠,本12吋特別膠
liverpool_chu 發表於 25-5-2012 04:18 PM

我睇過一個訪問,導演想今集YOUNG一點,件衫d質感,好似話有點靈感係來自籃球...

我睇過一個訪問,導演想今集YOUNG一點,件衫d質感,好似話有點靈感係來自籃球...
Toro 發表於 25-5-2012 05:07 PM

睇佢個頭套就知~
個新頭第一眼望就覺得成個籃球咁~~啲紋同質地都似
回復 119# Toro

張圖邊度嚟0架?:69:其實一出海報時,一睇蜘蛛俠個頭就知道個靈感系邊處嚟:26: