Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 段古無新府,下隻合金魂係咩?

平心而論, 超合金魂重可以出既題材重有乜?
剩下未出而最有人氣既如百獸王, 機甲艦隊, 光速戰神等的版權係鬼 ...
SUPER_J_TO 發表於 24-5-2012 06:16 PM

真三一在新世紀合金出N個版本了;帝皇在新世紀合金也有N個版本以外,還有max合金嘛。
因為今次隻野係好複習,所以要遲0的發佈。好大機會係SRX
村長 發表於 24-5-2012 12:34 PM

堅料or吹水啊:(
開發SRX 甘複雜既合體成本一定超高, 笨大一定會考慮有幾多人肯出手賣的....
坦白講, 老餅們(亦即合金魂既主要銷售對象)多數唔認識SRX......情況有如大贊卡
加上今次大王者賣成甘, 笨大對重型作品推出一定更加審慎考慮....

唔係話佢一定唔出, 不過機會真係......
SRX會以Super Robot 合金系列出
但大王者在日本銷量好差咩?差得過大贊卡?
丿我想大家估srx 因為sr合金唔出r1-3?
出D高達系列好過la, 不過唔好age就得....
高達系列喺robot魂,METAL BUILD出.
頭像被屏蔽
有無大大答到, 以往 b記 停一條line會唔會官方公佈出黎, 停左由你地估就算
已經買了電擊hobby,沒有合金魂GX-62的消息。只有SR合金的真Mazinger、惡魔人色Mazinger、勇者特急、Armored Core。。。。。。另外,女女figure就大把。。。。。。。日本都是比較好食色性也。。。。草食男多,熱血男愈來愈少。。。。。。。
唔好似為香港係世界中心啦,人哋大王者係日本受歡迎咪得 lor ...我哋只有跟住,岩就買,影響力 ...
gantz414 發表於 24-5-2012 10:53 PM

我睇返以上討論緊既師兄, 唔覺得有邊位係以香港為世界中心去推斷合金魂去向wor...而閣下主觀認為佢會繼續出都係閣下自由.  至於大王者係日本是否好賣, 上amazon 睇下便知, 做緊23%off 折扣...(熱賣品是無折, 什至升值的)
回復 56# gazza1211

好危下了
已經買了電擊hobby,沒有合金魂GX-62的消息。只有SR合金的真Mazinger、惡魔人色Maz ...
gazza1211 發表於 25-5-2012 12:43 AM

請問有無介紹機戰野? 例如壽屋之後仲會唔會出新機戰模型嫁?出左z破界主角機後咩消息都無.....@@
頭像被屏蔽