Toysdaily 玩具日報

查看: 9181|回復: 56

[新品消息] 無名小卒 - GI Joe Trooper

美國呢邊應該係5月28 先出GI Joe figure,  但有好多都唔跟street date. 其實已經可以偷步lu

我自己本身其實都幾受movie 1 啲玩具, 但無可否認, 係麻麻地成功.....  可能係design問題, 同埋唔夠pop.  造型取悅唔到舊嘅玩家, 又吸引唔到多嘅新玩家.
呢次又會點呢?

忍者多人要就一定的了.  我覺得去到呢個地部,我都唔使多介紹。  但都有幾樣野要講.
Snake Eyes, 我反而建議買呢set boxset, 可以skip啲小童向飛行器。   再者就係Ninja Duel Snake Eyes, wave 2 出, 呢隻先係最接近movie 2 look。
但其實飛行器Snake Eyes 唔失禮.
Storm Shadow, Red Ninja boxset/single 都各有千秋.  boxset Storm Shadow 缺劍套, 但有其他武器.
single Red Ninja = red, boxset Red Ninja = black
Cobra Commander 未見無買.  OK la.  有藍同黑version
Zartan 或者下次先介紹.
Roadblock 一樣等wave 2
Duke 麻麻
Cobra trooper 相信係熱門also.

但我覺得最正嘅。。。非佢莫熟.

其實都GI Joe side通常多性格古怪, 但各有所長嘅隊員, 極少無名小卒.  得Steel Brigade, Pit Commando....
都係嘅, 點樣可以分開美軍士兵同GI Joe trooper??

有連褲腳嘅腳踭關節!

手部都可以雙手揸槍, 可動幾強.

講到配件, 呢隻簡直係賣大包
背心, 背包, 兩支唔同嘅刀, 刀套,  兩支小型手槍, 中型手槍, 一支機槍, 一支榴彈槍, 一支來福槍, 一支鏟, 袍, 防毒面具, 頭盔!

背包可以放六支槍,
防毒面具, 同鏟.

刀套安係背心旁

頭盔係換上去.  好明顯, 係有Halo 士官長嘅影子

防毒面具就係安係人頭上
呢個面具同袍好末日feel.
好似Mad Max, 喪屍片等啲末日世界, 立齊架餐, 獨力生存嘅生還者.

Seven gun!  Exia!

小姐, 你無事呃嗎?

呢隻本來我無乜興趣, 但反而覺得係wave 1最正.
的確, 好多figure (Cobra Commander, Zartan) 得單膝頭關節, 甚至連腳踭關節都無.  但整體上, 一定好過Avengers.
相信因為係孩記自家野, 成本都低啲la!

希望其後幾wave 無咁難搵la.
Ninja Duel Snake Eyes, Joe Colton, Blind Master, 我都好期待.
support! 香港派左少少貨不過好似賣得7788 :oh:
琴日揾黑寡婦,變咗入哩隻同Z; 雖然卒仔…成架得一隻

今日順便幫人換隻白忍,好在都仲有一隻白忍!
回復 2# Assassin
唔知道係唔係上次太多貨剩, 今次唔知會唔會太多.
如果wave1少貨, 咁ok wow, 起碼可以keep著返到多d wave 2 & 3.
(純粹樂觀猜測)

回復 4# Firewalker27

尖咀都係一個細架上GIJO,仲要同冰河世紀分一半… 真超細
都要睇片上會唔會造勢加番大D貨量

係黃埔居然見到蝙蝠俠3"電影版玩具,但唔吸引

如果呢隻d色唔係咁玩具, 我諗都會入........ :78:
草帽跟紅忍單隻嗎?
如果呢隻d色唔係咁玩具, 我諗都會入........
草帽跟紅忍單隻嗎?
goldwater 發表於 20-5-2012 05:35 AM

草帽跟boxset紅忍
單隻紅忍得繩索配件同兩把劍
http://www.theterrordrome.com/2012/04/more-in-hand-images-of-g-i-joe-retaliation-wave-1-g-i-joe-trooper/
仲有, GI Joe Trooper 有variant, 係淺啡色衣領
回復 6# goldwater
草帽 from 3pack as shown, not single figure.
回復  goldwater
草帽 from 3pack as shown, not single figure.
Firewalker27 發表於 20-5-2012 08:39 PM

草帽正喎........... 不過要跟set............ set果隻雷影麻麻呢.....

請問一下snake eyes的背包是否也可脫下?
盒裝snake eyes和#卡的素體好像是一樣的(差武器和背包)
反請解惑~~最近也要買啦~~~
我愛snake eyes~~
其本上冇上過色似的
總是怪怪
遲下買回來要上上色才行
草帽跟boxset紅忍
單隻紅忍得繩索配件同兩把劍

仲有, GI Joe Trooper 有variant, 係淺啡色衣領
Duraxyll 發表於 20-5-2012 08:36 PM

淺啡色衣領ok 喎..... 睇埋到時實物出成點先..... 謝ching報料~ :77:
請問一下snake eyes的背包是否也可脫下?
盒裝snake eyes和#卡的素體好像是一樣的(差武器和背包)
反請解惑 ...
leochiou00 發表於 21-5-2012 03:21 AM

你係指背心?  背心同劍套都可脫下

http://generalsjoes.com/reviews/ ... ave1/snakeeyes.html

http://generalsjoes.com/reviews/ ... ttle/snakeeyes.html

如果你搏隻好啲嘅話, Wave 2有呢隻 Snake Eyes (Ninja duel)
http://www.hisstank.com/gi-joe-n ... ay-11350/page2.html
回復 13# Duraxyll
感謝~~
看來素體的確是一樣的,
目前考慮買ninja showdown set或是 peak 4 pack,
感謝樓主的報告唷~~
想問大大隻zartan點樣?買唔買得過?