Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] THE PUNISHER 回盒前一影

頭像被屏蔽
我想找第一集果隻^^依隻都好正!

回復 9# GTO

性格好難一時三刻改變。狗口難有象牙。
頭像被屏蔽

回復 19# Strawberry

懂得用國際的文化價值觀去談狗的人竟然去toy forum 搞局, 自我對號入座, 賤視東方文化的人, 也不見得心理太正常。
以狗口去指專門搞事的鍵盤戰士的確賤視了狗, 但做人總不能去得太盡, 要留有餘地。
Ok, 版主,如果我或有人post陶寶番版hottoys enterbay 頭雕 你就唔好介意。

師兄,玩番版要open min ...
Strawberry 發表於 19-5-2012 09:51 PM

suspected 番版 not necessarily = 番版...
What I said in the previous post is that HT has been making non-license headsculpts; same goes for EB.
Likewise, the recent "Metalboss" threads should also be accepted in the 12" forum instead of throwing them to the market info forum.
It really depends on how you interpret the term 番版.
呢隻只算係一隻無版權的疑似出品, 又何來可稱為翻版??:38:  
懲罰者Figure本身好似無廠出過有Licence既12", 所以跟本就無得翻, 某TD會員的見解未免不太合邏輯:42:
其實無視佢就OK啦,冇必要改變每一個人:78:
呢隻只算係一隻無版權的疑似出品, 又何來可稱為翻版??  
懲罰者Figure本身好似無廠出過有Licence既12" ...
toms110 發表於 20-5-2012 01:48 AM

Marvel studios N年前有出過12"的
(好似係04年電影版, 而家睇番就當然頂唔順)

Artfigure就04,08款都有出
Marvel studios N年前有出過12"的
(好似係04年電影版, 而家睇番就當然頂唔順)

Artfigure就04,08款 ...
joo200456789 發表於 20-5-2012 02:07 AM

多謝師兄更新
呢兩隻小弟都有, 04年版本好好多(但高追二手都用左一牛有多), 只係鐵線手難搞D, 而08年果隻就衰多兩點, 頸長同埋腳板唔貼地, 但好處係周街貨, 7魚左右~~
頭像被屏蔽

回復 26# Strawberry

問題係各下肯定咗或有表面証據後, 在知情的情況下做了些甚麼保護版權的行動?
如果在知情的情況下甚麽也沒有做過, 知而不報, 各下的道德水平較其他一般不知情的買家不是更低嗎? 同時亦不見得比其他知情人仕優越。

疑似出品係唔係翻版的確要由版權持有者到民事法庭上去立案舉証, 等法官審判咗係先算係, 唔係有條茂利忽然覺得話似就係囉。疑似出品冇經法庭判決的確唔一定係翻版。這是以國際價值觀及普通法的法治社會下的"未判前無罪"共識。 也是其他ching同你的分享。

以為自己站在比別人高一級的道德高地, 發表自以為是個人看法,  不如讀多d書充實下自己各方面知識同提升下自己道德水平同基本禮貌先啦。 人地分享吓收藏, 就冲入嚟大呼小叫, 一丁點尊重及禮貌也不懂得, 又叫人唔好怪自己以後出翻版貼, 唔通比你見過有人殺人, 你走去殺人又可以咩, 歪理連篇。

大家都比咗下臺階你, 不要再自暴其短了。
回復 24# joo200456789
記得M記有出過漫畫版12寸
chankb
請不要理會他吧,佢系咁上下的了∼∼∼∼∼
我都從不理會佢的回復。

shawn.
有,有PUNISHER漫畫版,以及PUNISHER和VENOM的結合版添,但效果不好,不推薦。

toms110
後來出翻的第1集版本我覺得好差下∼買唔落手
這一隻想買的時候, 已經只剩下炒價了...