Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: kafai1978

[新品消息] HOTTOY~新雷神 接棒復仇 (太陽報)

回復 16# Eddie82

我pass,不一定別人會pass啊。
頭像被屏蔽
回復  iwillneverlose

唔....我覺得除非犧牲像真外觀,喺物料限制上就算出到AVENGERS 456都 ...
haha_muse 發表於 2012-5-16 23:58

魔童隻手米可以舉高 law
回復  Toro

大大點解係要將自己觀點强加於人哋身上呢?
新唔代表一定好,舊唔代表一定 ...
haha_muse 發表於 16-5-2012 11:13 PM

老友希望你了解
某程度上,我意見跟你一樣,其實兩隻版係各有各好,
我只係睇唔過眼,好多人惡意批評隻新版,但又完全唔了解舊版有乜不足,無需要對號入座.
如果有誤會就跟你地幾位Say個Sorry了

舊版實在太多不足之處,玩過o既人就會知,如果係咁正,都唔會咁多人見新版就快快甩手.
但好多人只係睇圖,聽人講,之後就勁插隻新版,d意見好表面.
舊版條腰被套外甲完全阻住,完全轉唔到.
條褲因為用料冇彈性,要做好似賴左屎咁闊.
對手,根本新同舊都做唔到舉上天o既動作,
我同另一個朋友,個鎚都係重到日日甩落黎,隻手會自己下垂,玩到人發脾氣.
呢一點,好明顯寫文個記者都冇玩過舊作實物,先唔知道問題一直存在.

要做到舉鎚向天呢個動作,問題不單在外皮,
而係外甲頂死,HT body肩位要做多一重關節,
甚至要學mg模型咁可以額外拉出少少,先可以根治.
因為呢個原因唔買,基本佢出到thor 2/avengers 2都唔會解決到,可以skip了.
但可能要就頭髮同胸甲,
搞到膊頭位好低,有D長頭感覺...!!!!
kafai1978 發表於 16-5-2012 12:52 PM

其實ht係用一個慳皮方法去做出復仇者角色身高差別.
thor比著甲的IRONMAN更高,佢做高身件甲,向上發展,再做長少少條頸,
正係想有視錯令人覺得THOR高.
咁樣做出黎隻野高得來唔係得對腳長.但缺點係對手會覺得生低左.
呢一點,其實買左返屋企,推一推膊位應該就冇咁礙眼.
又開始變辯論會了:unhappy:
頭像被屏蔽
回復 34# Toro

認同 第一版嘅優勢得個頭盔 睇過實物都會覺得第二版好啲 頭髮皮膚質感都好左 個樣都唔係話唔似 不過似埋第二個
各有各好啦...!!!!!
鍾意咪買囉,下下等...????
而家就話等出年Thor2,如果突然又宣佈Avengers2呢...???
又等?等Avengers2時又宣佈Thor3呢...???
又等...?????????
回復 31# bender

最弊人地唔系咁惗,人地认为你话PASS系对贬低此神物与他们的智慧。
回復 32# iwillneverlose

你又嚟???:@唔好再来此话题啦,我好惊:no:
若然真有THOR2先,再到复仇者2,咁都系2,3年后的事,到时THOR2遇着心头好都系会埋单ge买完之后,如果复仇者2HT仲俾到惊喜我地,我地都系一样埋单0架(就好似钢铁人咁)最紧要系心头好je。。。:65:唔好又插我。。。