Toysdaily 玩具日報

查看: 58689|回復: 112

[分享討論] iPhone APP - 擴散性 Million Arthur !! SABER 亂入 !!

6月19日更新EVENT!!:

主角卡:

一些普通卡:

一些較高級的卡:

一些妖精卡:

*圖片來源:中文WIKI

呢幾日去(app store jp) Search下square enix 有咩game玩, 搵到呢隻game, 原來新出咗有成個月. 唔知有冇td大大玩緊呢?
官方主頁: http://www.square-enix.co.jp/smart/ma
日本WIKI: http://w.livedoor.jp/kssma/
中文WIKI: http://kssma.info
有新玩家可add我id啊: 67477

五月份有很多獎賞活動(抽特別卡),未玩的快去試驗一下吧.

介面
*右下角是買AP/BC點的SHOP才對
Ap - Action Point
BC - Battle Cost

每升一LV或每加一個朋友可加三點.
這三點要自行分配,初玩時可分配平均一些(AP/BC).
加我牙大大, 我 user name 係 saber lilly ar
加我牙大大, 我 user name 係 saber lilly ar
KiraHui8000 發表於 15-5-2012 08:37 AM

Add 咗, 我user name 係: Starshine
大大早玩過我好多.:handshake:
GW (Golden Week)  抽卡活動, 每勝出十次獎抽黃金騎士卡一次.

抽中九個騎士再送特別SR卡

我中得兩張

其中一張中三次...

:ice:
回復 4# JTOYZ

吾係旱好多姐,我4月尾先開始玩
回復  JTOYZ

吾係旱好多姐,我4月尾先開始玩
KiraHui8000 發表於 15-5-2012 03:03 PM

你有冇付費玩? 有冇技巧升快D?
今日冇妖精打了,我只打得7隻唔夠喉.
無牙,費時煩. 至於技巧,我就係睇定幾點回晒d bc 例子: 我衣家bc有141 我一起身就玩一局(當我7:30am開波),之後等141分鐘(即9:21am就可以玩第二局如此類推) 一日可以玩到7-8局到, 咁就會就到時間吾洗開嚟開去.. 吾知大大有d咩心得可以分享下??:shiny:
妖精打左9隻, 因為想快d齊衣家event 個 幾張card, 所以無mud 點打:help:
個event 得番2日炸, 希望大大都可以齊card
無牙,費時煩. 至於技巧,我就係睇定幾點回晒d bc 例子: 我衣家bc有141 我一起身就玩一局(當我7:30am開波),之 ...
KiraHui8000 發表於 15-5-2012 07:19 PM

我嘅技巧相信好多人都一樣。
臨近AP夠升Lv之前等BC滿即刻去打一場。win咗就APBC全滿又可打多一場。
這兩日要努力啊!:!
呢幾日都輸左幾局, 攪到72連勝又變返0:49:
呢幾日都輸左幾局, 攪到72連勝又變返0
KiraHui8000 發表於 16-5-2012 09:34 AM

好多時選對手低一兩過LV和低BC.
但佢HP竟然高過我成30%..:@

又有好多次對戰時,回復一次都唔發動,最後輸幾百點...:cool:
*最無言是一開戰時HP滿都會發動回復..:(
我對過d 低lv 過我個d, 佢地d hp 都低過我, 但係都輸左:cool:
個人認為card嘅lv 同點砌deck都好重要:78:

至於card發動技能呢方面, 我覺得card嘅cost越高, 發動率都會較低
我對過d 低lv 過我個d, 佢地d hp 都低過我, 但係都輸左
個人認為card嘅lv 同點砌deck都好重要 ...
KiraHui8000 發表於 16-5-2012 12:40 PM

咁又係,如果佢有勁卡起手就可砌高啲HP.

其實如果自己角色係魔法係,用番魔法卡會好D? 定係冇所胃的呢?

回復 13# JTOYZ

其實無mud所謂, 個角色代表你玩邊個勢力嘅story
如果你放左隻角色落去, 咁最好就跟番佢個勢力嚟砌deck
回復  JTOYZ

其實無mud所謂, 個角色代表你玩邊個勢力嘅story
如果你放左隻角色落去, 咁最好就跟 ...
KiraHui8000 發表於 16-5-2012 01:12 PM

明解.

今日中多一個.
如果唔抽重複的話重有時間抽多兩張..