Toysdaily 玩具日報

查看: 11586|回復: 16

[分享討論] GUNDAM UC episode 6 , 7 promo poster

過去4集,其實Unicorn同新安州都無咩發揮,Unicorn因為主角並非軍人,跟本無用盡機體性能,但用左4集 (即4小時)都未講到主角如何用Unicorn. 真係好慢!

最正係第四集開始和中段,舊自護軍的戰鬥。希望第五集有所改變,唔好等到最後一集先奮勇戰鬥。
重有第七集?唔係話六集完咩
原本的確只有六集。
多一集重好啦!因為故事太濃縮,好多故事細節都無講.:71:
添食多集,塞多啲懷舊角色入去谷模型,填返 age 蝕左既錢 :71::71:
第七集會唔會係講番小說既後事呀? 無MS果種.
第七集會唔會係講番小說既後事呀? 無MS果種.
francis_lks 發表於 13-5-2012 11:31 PM

唔會既,高達片咪即係模型廣告片,播足 45 分鍾文戲搵鬼睇 :45:
唔會既,高達片咪即係模型廣告片,播足 45 分鍾文戲搵鬼睇
roundtable 發表於 14-5-2012 07:57 PM

08小隊最後果集都幾乎係全文戲
08小隊最後果集都幾乎係全文戲
stonekeung01 發表於 14-5-2012 10:23 PM

咁又係 ... 希望 unicorn 唔會咁搞,成套唯一可取就係機設,冇 MS 出場有乜睇頭
淨講劇本,08 小隊翻拍羅密歐與茱麗葉好睇過佢
咁又係 ... 希望 unicorn 唔會咁搞,成套唯一可取就係機設,冇 MS 出場有乜睇頭
淨講劇本,08 小隊翻拍羅 ...
roundtable 發表於 14-5-2012 10:39 PM

講真,羅密歐與茱麗葉依部始終系我覺得最好睇果套gundam
坦白講, 無睇過小說. 而家唔係好知故仔主線係乜. 似係一套Bandai模型廣告雜誌多D. 主角又係"個D"性格. 除左第4隻大量老餅MS出場外,其餘都好悶. 我鍾意OO多過Unicorn.

08小隊頭半有一兩集好Hea. 玩玩下...睇到有D火. 因為半小時要等半年至一年. 你俾D咁既野我.
但其餘每一集都好正. 無故仔都有新意.. 亦都帶到一個新既Gundam世界觀. 一個真實戰爭世界. MS係會破損的. 唔係Gundam就玩晒. 亦為日後重力戰線Po路.
坦白講, 無睇過小說. 而家唔係好知故仔主線係乜. 似係一套Bandai模型廣告雜誌多D. 主角又係"個D"性格. 除左 ...
thunder04 發表於 28-5-2012 01:30 AM

因為小說中雖然有講舊自護用舊機 但B廠為模型販賣將這點發揮得淋漓盡致 還出了部無名拜亞蘭ACE機要你落搭...
人物心理啊 本來係首都既混亂都CUT晒 現在6變7集應該係還原翻之前理應被減小既版本吧?
08小隊第一集開頭係講出個故事 其實後期係換左監督 本來是打回宇宙既... 是好是壞就無人知啦(反正前監督是死去了...)

PS:用移動棺材可以跟高機動型渣古同歸於盡 這已經不是HEA可以形容了 陸戰型高達不是阿同學駕駛 不是無敵 還跟對方玩戰術算是一大突破 反觀很多人是批評後面的超發展...
因為小說中雖然有講舊自護用舊機 但B廠為模型販賣將這點發揮得淋漓盡致 還出了部無名拜亞蘭ACE機要你落搭 ...
高松 發表於 28-5-2012 03:59 PM

Ball單挑高渣直頭係經曲. 合理得來又好睇. Ball模型已前好難賣. 之後出LG都整翻件玩下. MG直頭必入