Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 國產牌子 模魂真悟-龍神魂之座 (擬似 龍!神!號!)

模魂真悟
龍神魂之座

擬似
魔神英雄傳
魔神-龍神丸

第一次買國產模型 我只是素組,畫線及上貼紙,膠料看上去ok,強度也夠,但不清楚加功後會否有問題,:落畢地,上色等

組合過程順利完成,佢當然冇萬代模型咁精準,有些地方不能完全拍埋’,~算啦~平野ma

砌好後外型相當靚仔,可動方面,,腰都幾好,頭部轉向不足,但我估應該算合理,因為造型本身設計所限(但應該可以做得更好),雙腳可動最差,屈膝角度超細,腳掌貼地性一搬,但可向前後推,ok

分模,水口都在當眼位,前額透明紅色件通透是好,但組合方式設計的太簡單,現在咁清楚看到內裏的插入位實在
唔應該

配件方面,有枝架,一把劍及幾對手,d手就非常粗糙,用料不是模型硬膠,用軟膠制,真奇怪

初回雙特典送出招特效及上了金油的黃色組件

白色腳板底......點解唔用藍色...

個特效雷電太簿太軟...

感覺良好,都滿意的

有d插位剪短少少就合得好d.

但見情布區有大大就咁上色,用d天娜抹一抹就爆膠!?

不過哩到有個成隻噴過都好似無事!質素參差?!

個頭加粒山口parts應該好d
我用噴罐噴過下,都無咩事發生,只不過無做無縫實在過唔到自己,半隻報廢了.
回復 3# kimchen

至少  胸同何b仔個位要補一補,何b仔對上果位都要磨磨;唔對位…
回復  kimchen

至少  胸同何b仔個位要補一補,何b仔對上果位都要磨磨;唔對位…
ChrisLamXYZ 發表於 11-5-2012 13:08

還有腳板要油藍色
回復 1# AJ

作品功整乾淨