Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.104~~~Greeed 鳥系幹部~~~Ankh (Lost)

十卜:shiny:
終於到最型、最愛既ankh:)
呢個月入手埋隻完全体就齊哂la:78:
我欣賞哩隻Ankh (lost) 的非對稱造形夠獨特,配合幻彩的設定塗裝,有種難以言喻的缺憾美!
Lost真係唔錯
各具特色,lost隻左手有翼,完全體反而左手又無
不過我都淨入完全體算....
沒錢儲慾望戰隊greeedman的我只訂了完全體:unhappy:

不過話說回來從some大的照片展示出這次的上色水準實在很好很強大, 漸變色上色不突兀, 大腿的孔雀(?)毛花紋也沒有溢色, 厲害!
我果隻個頭甩油:49:

等埋隻完全體可以玩偽超新星進化:DD
呢隻Ankh Lost既質素固然不錯,但不是我杯茶,畢竟我未承認他的存在
所以令我更加期待今個月既完全體值唔值得雙飛:$
Ankh(Lost)真係正到應一應~~~
就算換件好煩,我都勁有mood即刻玩~~~
手,Ankh(Lost),Ankh完全態3隻 ...
pein 發表於 9-5-2012 08:01 AM
原來 pein 兄都會入晒三款 Ankh~~~~~好彩有人陪~~~~:DD
支持Some大;)
Ankh真係好靚,不過因銀兩不足,我呢啲學生哥都係買一隻完全體算喇-_-
Btw,我訂&#21655 ...
leo_yamtszfung 發表於 9-5-2012 09:01 AM
THX Leo 兄支持~~~~~:) 因為啱啱係無線見到十臟出場~~~好似好型咁~~~再加上笨大出 SHF 怪人係權威~~~所以有興趣入隻玩啫~~~不過已經截晒訂 LU~~~:DD
十卜
終於到最型、最愛既ankh
呢個月入手埋隻完全体就齊哂la
D@ZAce 發表於 9-5-2012 09:27 AM
隻隻都型~~~但顏色最 sharp 都係 Ankh~~~~呢個月尾就有完全體出啦~~~~:handshake:
我欣賞哩隻Ankh (lost) 的非對稱造形夠獨特,配合幻彩的設定塗裝,有種難以言喻的缺憾美!
ZION 發表於 9-5-2012 10:54 AM
師兄分析得唔錯喎~~~~~~:71:
今次 Greed family 真係出得好好, 非常 detail ! 絕讚 !
Lost真係唔錯
各具特色,lost隻左手有翼,完全體反而左手又無
不過我都淨入完全體算....
saga522 發表於 9-5-2012 11:04 AM
THX saga 兄支持~~~~~月尾大家齊齊玩完全體吧~~~~:handshake:
沒錢儲慾望戰隊greeedman的我只訂了完全體

不過話說回來從some大的照片展示出這次的上色水準實 ...
手榴蛋包飯 發表於 9-5-2012 11:07 AM
真係極少有心機上色之作~~~~笨大有時好起上黎真係令人意想不到~~~~希望完全體有一樣或更好水準啦~~~~:)
咁多隻greeeed 真係淨入完全體

果時有諗過隻LOST 不過諗到有完全體出現 真係放棄左
怪人嚟講呢隻都算有型有款!
原來 pein 兄都會入晒三款 Ankh~~~~~好彩有人陪~~~~
THX Leo 兄支持~~~~~ 因為啱啱係無線 ...
Somebody_Ex 發表於 9-5-2012 01:06 PM

應該係4款至啱-贈品手、通販手、Ankh(Lost)、Ankh完全態~~~:DD
睇哂成套OOO就會知道,3個姿態嘅Ankh都各有特色,真係入少隻都唔得~~~:$
如果出埋Ankh人間體就正~~~:he:
我果隻個頭甩油

等埋隻完全體可以玩偽超新星進化
yugi 發表於 9-5-2012 11:09 AM
好似成日中 sad 貨 咁 GE yugi 兄~~~~:? 不過又勾起我中兩隻 Greeed Sad 貨~~~~:unhappy:
呢隻Ankh Lost既質素固然不錯,但不是我杯茶,畢竟我未承認他的存在
所以令我更加期待今個月既完全體值唔值得 ...
F.S.飛煞 發表於 9-5-2012 11:36 AM
咁大家一齊等完全體啦~~~~THX 飛煞兄支持~~~~~:)
請問some 大隻ankh lost 可唔可以同隻ankh 手換入