Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.SP~~~Birth 的強化~~~Birth.Cannon.Leg.Arm.Wing System

隻色真係差d,膠爆,好似pein兄張相咁米好囉
C.L.A.W Set再次證明官圖無限好
幸好當時無訂,唔洗中伏
多謝some大既詳細分享
F.S.飛煞 發表於 7-5-2012 08:07 AM
THX 飛煞兄 first 卜~~~~~~~~~:77:
睇黎森哥果團火仲係度   

呢件都係要好有愛先會買嘅限定 (外形真係成件玩具咁...)

...
garykctse 發表於 7-5-2012 08:56 AM
暫時重燒得幾旺盛~~~~Thx garykctse 支持~~~~~:77: 呢排啲公仔成日出唔到~~~要入番黎修正番個帖先出到~~~~:54:
十卜
官圖無限好...呢set配件實在太膠了
D@ZAce 發表於 7-5-2012 09:26 AM
THX D@ZAce 兄支持~~~~~就因為膠所以唔建議入手~~~~:67:

我都入手了 真系有些衝動想噴層消光,又驚技術不好弄壞只野
ToysHunter99 發表於 7-5-2012 09:45 AM
應該係噴過層金屬油就啱~~~~淨噴消光都未必得~~~~:80:
看着官圖及官方display真的很漂亮,玩具實物卻完全嚇倒人,
碰巧出果陣我冇錢,所以沒有入,現在可以省下 ...
御姐喵 發表於 7-5-2012 09:58 AM
你實在太幸運啦喵兄~~~~~~:$

set武裝買咗咁耐只係裝過成蠍子,之後都冇裝過响Birth身~~~
本來好期待呢副武裝,點知上色偷工 ...
pein 發表於 7-5-2012 10:25 AM
THX pein 兄支持~~~~~:)我反而想著上 birth 身多啲~~~因為全裝備實在太型啦~~~:DD
買咗哩set野之後都無點玩過,因為同之前個盒occ實在太相似了
p.s.希望some大繼續出多d好帖比大家欣 ...
timothy276217 發表於 7-5-2012 11:11 AM
我收咗貨之後一直都無開過~~~因為隻色實在太膠啦~~~~係上個禮拜先開盒~~~:(
我反而覺得occ o個set 仲好玩
起碼唔洗就住就住
davidki99 發表於 7-5-2012 11:20 AM
相信都係~~~~OCC 嗰套先排有平價水貨賣~~~不過已經沽清了~~~:)
過左咁多個月, 果真出了CLAWS SET POST
不過始終沒有大愛, 如果跟官圖一樣的話另計
實物嘛, 還是算了吧
superterry 發表於 7-5-2012 11:38 AM
攞咗貨後一路都無開盒好似有啲失落感~~~~今次遲咗足足半年出帖~~~:(
十卜SOME大..........
CLAWS SET 真是膠到雲......................
wing0boy 發表於 7-5-2012 11:46 AM
大家都畀笨大啲官圖呃晒~~~~~~:unhappy:
有冇打算油返銀色佢呀:58:
唉~~根本就是一宗集體大騙案:blame:, 真心希望冇下次:74:

依家等齊prototype隨時準備開工。

anyway, support有心機既report:71:
:43:十卜一下先~還是期待SHF重出BLACK系列:63:
some大團火果然勁,支持some大正post
呢隻我都有入,係幾多野玩,但上色方面的確趕客
calvines1995 發表於 7-5-2012 03:36 PM
THX calvines1995 兄支持~~~~:) CLAWs 確係幾多嘢玩~~~~~點解上色會咁呢~~~~驚刮花~~~:oh:
some大考慮畫線做舊化嗎?見有人整左即時正左好多...
takeshi 發表於 7-5-2012 03:47 PM
暫時都唔會 LU~~~~~而家無玩模型好耐~~~~啲技術生疏晒~~~~:(
隻色真係差d,膠爆,好似pein兄張相咁米好囉
怪物et 發表於 7-5-2012 04:54 PM

日本塗裝~~~~~
pein 發表於 7-5-2012 03:52 PM
日本人都頂唔順笨大~~~~上晒色真係好咗好多~~~~如果我重有玩模型~~~我會用噴槍試噴番隻嘢~~~手油同罐頭油都應該無咁好效果~~~~:78:
十卜一下先~還是期待SHF重出BLACK系列
ZIN 發表於 8-5-2012 02:36 AM

對!!!!!!!
噴返層油 + 加多浸保護應該幾細工程又幾耐玩
有冇打算油靚佢
C.L.A.W Set再次證明官圖無限好
幸好當時無訂,唔洗中伏
saga522 發表於 7-5-2012 05:59 PM
錯有錯著~~~~~如果唔係鍾意 Birthday~~~呢套嘢有無都無所謂~~~~:DD
有冇打算油返銀色佢呀
cchong420 發表於 8-5-2012 01:02 AM
手油無咁靚~~~~用噴槍係最好~~~如果以前的我~~~有齊架生又整開模型就會上過隻色~~~:73:不過今日無晒功力~~~無謂攪咁多啦~~~~:38: