Toysdaily 玩具日報

查看: 8856|回復: 28

[個人收藏] 亂咁黎,A V P?定係 M V N…小弟的異形部份收藏…(有令人不安圖片,慎入!)

山口…精細,可動…
不過…細兜…:he:

先黎麥花零既A V P…

其實,呢兩隻係無打過既。

一個有異形蛋地台,再加舊商品既boxset,當年非常適合一隻都無既小弟。
我終於有一隻異形玩具啦!:$(想當年…無得上網…異形一係睇戲,一係搵雜誌…而我睇得最多既,係邱褔龍畫既異形…所以異形既外型細貌,係好神秘既。你知套戲佢幾咁鬼祟架啦!佢阿媽既相仲難搵…)
所以當年入手呢隻野,真係好感動,仲有埋鐵血戰士添!

異形蛋識發光,我無熄燈影…,佢精細到,發光既蛋入面都有整到異形幼體,即係可以透過個殼睇到入面既幼蟲…
:handshake:好感動既設計!

當然唔少得打開既蛋造型啦!麥花靈當年就係咁精細!

兩隻主角…造型黎自各自既第一集,所以佢地無用過呢個造型對打,只係我地既希望…而呢個希望…就出現後黎應該掉入黑歷史既AVP系列…真係拍得好差。
一流角色,九流劇本。黎既既異形前傳「普羅米修斯」希望可以幫我驅走惡夢!
,異形1既頭骨係透明既,後面有機關,按製彈出舌頭。
可動…當然普通啦…無可能同山口比。

鐵血亦無咩可動度…
小弟無Neca既鐵血,無得比較,但如果點都要有一隻鐵血,呢隻算係咁羅!

班紋、魚網衫上色到位。
仲有骨頭裝飾,而且係用繩串起,可以郁既飾物。

三點定位激光炮可動!

自爆裝置有!可揭蓋式,仲有倒數文字。

背甲雕刻亦得。

古烈治頭亦做得唔錯。(後生既版友…應該唔知邊位係古烈治羅~)

眉毛有!口中口牙齒有!劇中眼腔既眼色亦有…(其實呢個係設定…定係破綻?好係batman帶面罩咁?入面油黑塊面?)

既然開開盒啦!當然玩得既都玩啦。
黎個不負責任既對比先!M V N黎啦。

neac異形頭,頭骨比較透明,表面用色似返劇中。口可動,舌頭可抽出…你自己伸隻手入佢個口度扯啦!

麥記異形頭
有彈舌頭機關,口不可開合
透明頭骨有上色…(唔知邊個正宗d呢?要問高手羅~)
但佢既上色令我莫明奇妙?:?點解要有班點呢?

拿!個口合到架!佢兩隻既色分別咁大…之後既對比圖我唔加咁多字啦!自己分啦!你得既!(懶人果然多借口:78:)

最大敗筆…後腦個制…
但如果要我揀不可動舌頭,同多個制…
我會情願多個制都要佢可以法式濕吻!伸利真係好吸引架:p

隔左咁多年…邊個雕功好呢?自己評價啦!

條尾分別最大…邊個先正宗呢?

點解呢?一向無可動既麥記反而有球形關節…:*neac你學埋孩記d衰野!

之後…就到小弟異形收藏中最愛既一隻…
我買左呢隻之後…真係暫時都無佢既後續商品睇得上眼…
主要原因係…體積!

先黎佢boxset入面既配件先,悲劇既受害者,異形幼蟲可動,可以縮返入去…不過唔記得影羅~

面相…算啦…
呢隻野講效果既,幾好!

主菜黎啦!異形皇后!
透明牙呀!
異形老…異形媽媽…
一隻更少設定流入坊間既角色,但佢係第二集中人妻大戰機械人既一幕落力演出,實左深入民心。
係繼sigourney weaver後,最令人深刻既異形女角。
因為太大太重…好難影佢…你地將就下啦,辛苦哂。:64:

皇后既特徵!巨大頭甲!…重到要小弟隻手出埋鏡…

四隻手既設定…我都係買左佢先知…the O?

隻腳有鐵枝…但地台太輕…根本唔係太撐得起,一轉姿勢即跌…

佢既背部…真係有無係電影出過鏡呢?

頭冠內籠,麥花靈真係好精細架…曾經…

:35:呢度係…

究竟有幾大呢?放隻鐵血佢條尾度比較一下啦!

拆盒咁多盒!點都黎一張人多蝦人少啦!
(無布境紙夠大…)

圖影得唔好,各位請見諒:64:
謝謝好物分享:shiny:
謝謝分享
好懷念~老麥的全盛時期作品
MCFARLANE 異形母后 到近期的 NECA PREDATORS series 5
可動關結越來越好~價格越來越便宜?!
(本人較喜歡NECA的身材比例)
唔記得鬧一鬧!
我隻neca異形,一郁就斷手!
:53::*:angry:你"異形皇后"呀~
皇后加被粘液捉的人是怨念物:^
個人最愛異形后,
雕刻細緻,而且甚有威勢,
我只有hottoys出的那隻盒蛋式組合異形后,
相比原罪兄這一隻便顯得瘦削了一點,少了那分霸氣
山口…精細,可動…
不過…細兜…

先黎麥花零既A V P…

其實,呢兩隻係無打過既。

一個有異 ...
原罪 發表於 6-5-2012 05:13 PM

以前都有 MCFARLANE ALAIN & PADATOR!! 正!!
McFarlane d 雕功真係正!
多謝分享!
我都有不少mcfarlane,neca 的alien,predator,喜見neca 的質素超越Mcfarlane ,實在是玩家的褔份!!

好多謝你輯相!! 我都有呢兩隻,不過AvP擺左入櫃,好少有機會留意到其他細節。
我多謝各位既留言就真!:77:

好感動,呢次出既post大家都打多幾隻字俾小弟,好開心:x
原罪兄呢個 post 令我回憶起當時幾咁熱血, 幾咁期待mcfarlane 每一集既movie maniacs 推出

P.S. NECA 之前d 訪問都提過皇后呢個制作, 但講左唔會近年出現
原罪兄呢個 post 令我回憶起當時幾咁熱血, 幾咁期待mcfarlane 每一集既movie maniacs 推出

P.S. NECA 之 ...
nesidoh 發表於 7-5-2012 06:37 PM

:64:太抬舉啦!竟然入到精華!
影到d相震架。

多謝多謝。:77:

P.S. NECA 之 ...
nesidoh 發表於 7-5-2012 06:37 PM

如果現在要再出…
真係想象唔到要賣幾錢…:oh:
老麥嘅Predator我幾隻都斷手斷腳鳥................