Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 傳奇的刺客大師!! PA改 Ezio Auditore

呢隻EZIO其實好耐之前已經想買...最近買左同樣係PA改既KRATOS...
先知呢個系列係好野...決定後追...就係尋日俾我搵到佢...
老闆話呢隻係100%全新...但事實梗係唔係啦...
吸塑雙膠紙...隻腳有一邊係條條FING...軟膠部件有部份仲要甩左出黎...
花左幾分鍾用AA膠同ABS膠水痴返先叫做好少少...
不過都無損我對呢個系列既好評!!
至於賣呢隻俾我既該店就肯定唔會再幫襯!!

講返呢隻野本身...好似其系列既名稱一樣...明符其實係一隻藝術品
身上既花紋, 雕刻, 裝飾品既精緻程度唔係同等價錢玩具可以比擬
再配合上適當既可動性,令到呢件作品更上一層樓!!
可見呢個系列既心思!!

野就講完啦...去相先!!

Sword of Altaïr

腕甲同胸前既雕刻十分之精緻!!
連身上既飛刀都有!!

劍柄似唔似一隻鷹??
腳既可動其實幾好...連半跪都可以好自然...
只不過我呢隻隻左腳完全冇力...只可以罰企...

背面斗篷既質感非常之好!!

刺客既象徵...袖劍!!

頂帽令到佢更加有神秘感!!

右手手套好有金屬感

招牌動作!!

後期袖劍更加可以強化,可以變成袖槍同毒劍!!

最後一張係雙重刺殺!!

呢一隻絕對稱得上係精品!!
好希望PA改會再推出刺客信條既商品...希望佢會出AC3既主角!!

最後黎個打分
PLAY ARTS 改 EZIO
外型: 9.5/10 精緻,有質感!!
可動: 7/10 雖然裝甲係軟膠製,但係始終都會影響到可動
QC  : 9/10 靚!!!!
價錢: 7/10 二手當全新...

次回預告: 斯巴達的弒神者!!

小弟既BLOG: http://blog.yahoo.com/kyo353
喜歡既話請留個言以作支持!!
謝觀賞!!
very good review, Play Arts is good stuffs !! But Hong Kong is too expensive la...
可不可告訴我哪裡有賣?
我超喜歡....ASSASSIN
你果件唔係Armor of Altair wo

lee件先係
very good review, Play Arts is good stuffs !! But Hong Kong is too expensive la...
MyPerfection 發表於 13-5-2012 06:14 AM

THX!!
我就接受到呢個價錢...因為我買開笨大D野又貴又QC差:53:

可不可告訴我哪裡有賣?
我超喜歡....ASSASSIN
andrew1019 發表於 15-5-2012 05:21 PM

我都想知邊度仲有...如果唔係我都唔洗食呢隻二手野:55:

你果件唔係Armor of Altair wo

lee件先係
jerryleung96329 發表於 15-5-2012 05:29 PM

謝指正:64:
我都唔係好記得...咁師兄知唔知PA個套係咩裝黎?
普通裝既染色版??
咁ja係邊度仲有得買?
很期待assassin 3
ezio 正正正 :52: