Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 大ken

[個人收藏] 星球大戰 3.75 Star Wars 薄命的美艷絕地 Aayla Secura

支持最新報導
題外話, kit fisto死得仲慘!
Firewalker27 發表於 7-5-2012 09:12 AM

kit fisto 好似係死o係Darth Sidious手上...... 其實點死法? 有冇圖睇? 好似windu 咁比人斬首?
回復 16# goldwater
mace windu同幾位jedi去捉palpetine (因為anakin話palpetine係sith), 跟著幾位jedi都逐一被KO. 包括kit fisto.
但係死法少少差別. 小說入面kit fisto係被palpetine斬頭KO, 電影就係咁以被劈死左(可能要顧及電檢費事做到真係被斬首).

mace windu係被anakin斬去右手, 跟著palpetine先用sith power電到佢飛落街.
又是星戰啊~~
雖然近日Avengers當道,但3.75玩具中,復仇者是一片劣評,唉.....,
相反,星戰卻是越做越出色,而 ...
大ken 發表於 5-5-2012 01:52 AM
大ken兄,看完你介绍的兩个藍色美女,真的不知買边隻好!

希望又不再需要搶啦!:77:

好對苦命男女。看完介绍先知,其實不只Anikin 反叛破戒,佢地都是人,都有七情六慾。Ob1都想,但始終冇做出軌行為。
回復  goldwater
mace windu同幾位jedi去捉palpetine (因為anakin話palpetine係sith), 跟著幾位jedi都逐一 ...
Firewalker27 發表於 7-5-2012 03:37 PM

點解jedi一定要冇咁只手? 佐治魯卡斯係咪睇神鵰俠侶睇到上左腦.... :38:
回復 18# 無明:

Vintage card Aayla 實爭崩頭,因為呢個case裡面只有幾款新figure包括呢隻,祝大家好運:35:
mace windu同幾位jedi去捉palpetine (因為anakin話palpetine係sith), 跟著幾位jedi都逐一 ...
Firewalker27 發表於 7-5-2012 03:37 PM

真係唔係Firewalker27兄講解下,我都唔知原來小說中的Kit Fisto是被斬首的......好可憐啊
但我都係覺得Aayla Secura 死得慘些
一來她是被班部下殺死,二來班白兵好似殺殺父仇人咁,Aayla Secura 都訓低左,仲係到射佢......有片為證
http://www.youtube.com/watch?v=64SsixN-vSY

大ken兄,看完你介绍的兩个藍色美女,真的不知買边隻好!
希望又不再需要搶啦!
...
無明: 發表於 7-5-2012 06:20 PM

開頭我都心大心細,諗住買電影版算,
但隻動畫版那WAVE又想要隻白兵,唯有一併買下,
其實動漫那隻細隻了一點點的,而面相也是電影版的較好,
動漫那隻勝在顏色靚一點,無電影版咁沉色
回復 19# goldwater
jedi用手控劍及可用手發動原力, 被對方斬手都係情有可原.
再者, anakin先被count dooku斬右手, 之後anakin斬番dooku雙手;
到vader, 先斬luke右手, 之後luke斬番vader右手;
其實係想帶出"剃人頭者, 人亦剃其頭."
真係唔係Firewalker27兄講解下,我都唔知原來小說中的Kit Fisto是被斬首的......好可憐啊
但我都係覺得Aa ...
大ken 發表於 8-5-2012 12:31 AM

點解自己友要向佢開鎗?? 另外果個"魔人布歐伯伯"都死得好慘....

ORDER 66 發生左咩事?
jedi用手控劍及可用手發動原力, 被對方斬手都係情有可原.
再者, anakin先被count dooku ...
Firewalker27 發表於 8-5-2012 01:29 AM

dooku 都有d 興趣.... 希望遲d 出隻再好d 架啦.....
點解自己友要向佢開鎗?? 另外果個"魔人布歐伯伯"都死得好慘....

ORDER 66 發生左咩事?
goldwater 發表於 8-5-2012 01:54 PM

看來ching無睇SW第三集喎
Order 66 可說是絕地武士的死亡咒,
此乃 Darth Sidious為消滅絕地而向白兵(複製人)秘密輸入的指令,
當 Darth Sidious被 Mace Windu等揭發是Sith後,他便下此命令。
那時很多絕地正與白兵進行不同工作,
故白兵發難時,大部分絕地都難逃一死。。。。
大部分動漫中見到的絕地(如 Plo Koon, Aayla Secura) 都是此時被殺
印象中,電影內只有奧比溫和尤達大師無事,
當然,有一批外傳的人物都係死唔去的
也請其他大大補完。。。
可能仲有其他Jedi成功逃走,因為第三集中Obi-Wan到Jedi Council發出訊息叫其他Jedi不要回Jedi Temple,不過無交代詳情有無Jedi生還;然後到第四集,Jedi已滅絕,你可以話Obi-Wan係唯一死淨種,不過佢已歸隱,不問世事:45:
看來ching無睇SW第三集喎
Order 66 可說是絕地武士的死亡咒,
此乃 Darth Sidious為消滅絕地而向白兵( ...
大ken 發表於 8-5-2012 06:39 PM

好慘..... d jedi真係死得好無孤....... :die:
可能仲有其他Jedi成功逃走,因為第三集中Obi-Wan到Jedi Council發出訊息叫其他Jedi不要回Jedi Temple,不過 ...
韋小寶 發表於 8-5-2012 08:54 PM

yes,確實係有些Jedi死唔去的,
Quinlan Vos便係其中一個,
不過電影中無提過佢
yes,確實係有些Jedi死唔去的,
Quinlan Vos便係其中一個,
不過電影中無提過佢
大ken 發表於 8-5-2012 09:43 PM

Ahsoka 好似冇提過有冇死到....... 佢係clone war animation o既主角呢......
漫畫有冇提過Quinlan Vos 有咩劇情?