Toysdaily 玩具日報

查看: 14856|回復: 47

[玩具攝影] Details of Gundam – MB 00 Seven Sword 7劍 vs MC 重高達

幪面超人系列中有一本名叫 Details of Hero 的純影集,我很喜歡內裡的相,手法都是以close up 微距、集中、分part 去表達戲服的細部,實在非常之正;今次嘗試半模仿一下並放在高達上(可惜影影下00有些偏離航導,只因隻00外形太正所致),當然我只是玩玩下除了對擺pose有些信心外,不可能同他們專業級相比,況且我手上只有部cheap cheap DC

影後看相才驚嚇發現7劍的QC異常差.. 真係吾影吾知差(其實重高達亦吾太好),所以只能出動最終武器…PS執一執QC.. 大家看到的已是靚仔版.. .

更多圖在我blog,請到我簽名處去看看吧~

至於Metal Composite重高達,呢隻絕對好物,7年前製作吾差得過依架遺憾的是我高追回來

My friend... All X............ :(

Google is not a good album cause u can sometime see the pictures, sometime u cannot.......... :(
My friend... All X............

Google is not a good album cause u can sometime see the picture ...
Douglas.M.Saint 發表於 2-5-2012 10:15 PM

oh no~~:time:
但我另用i pad又睇到...會吾會我岩岩edit緊..please try again...:die:

或者去我blog睇住先...
MB 7剑 美啊~~~~~~
請問重高達推出至今有再版過嗎??
All X............ :50:
anson@yeung 發表於 2-5-2012 10:48 PM

沒有再版:79:
anson@yeung 發表於 2-5-2012 10:48 PM

沒有,都7年了..如再版都無可能當年甘ge yen價...:79:所以我先忍心...

All X............
lcm44bb 發表於 2-5-2012 10:57 PM

sorry :64:如德大說google一時得一時吾得..我暫整吾到其他album..你或者去我blog吧..
神物七劍呀, 影得好正呀!......:$
我睇到你啲相呀響兄~~~~影得好好~~~~:)
只能講,GFFMC有幾個絕對可以稱為神作...
個人點名重高達香港之夜VER:$
BANDAI依家啲成品真系越出越冇誠意..
神物七劍呀, 影得好正呀!......
ray文 發表於 3-5-2012 12:24 AM

Thanks a lot!:35:

只能講,GFFMC有幾個絕對可以稱為神作...
個人點名重高達香港之夜VER
BANDAI依家啲成品真系越出越 ...
DSEMI 發表於 3-5-2012 12:59 AM

yes..呢隻重高真係頭一,兩位...但我有原色已滿足了~~:$

我睇到你啲相呀響兄~~~~影得好好~~~~
Somebody_Ex 發表於 3-5-2012 12:47 AM

終於睇到 太好了~謝謝some大:77:
重高達真係好正.......
GFFMC is great also~~:71:

Takeshi大大既相影得好靚,睇得好舒服.:)