Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 會唔會有師兄.買完玩具返黎.直接掉左個盒佢?

I'm the one who throw the box(es) immediately.  :)
這是一件玩具,盒只是包裝, 我會掉咗盒佢. 玩具玩完or display完我會用密實袋袋住再放落膠箱,想玩再攞出嚟玩 屋企d玩具大部份都display晒出嚟.
我有D玩具個盒連回家的機會都沒有,在街就拆左掉埋
warxv 發表於 1-5-2012 07:22 PM

偷運時我都試過:DD
會...SIC,FIGMA,腰帶DX個類...既盒...一番到屋企...影張相....即掉
無辦法, 香港地方細, 我都唔可以留盒, 其實留盒係因為二手市場需要.
基本上我對盒只有三個字: 斬立決~!
屋企只有四個盒, 一個係龍珠集英社景品, 佢個盒我直頭當佢係成件 Product 既部份
因為隻景品係 Match 番人盒內既漫畫, 成隻景品我連盒 Display
另外三個盒係星戰 0.45 scaled 激光劍, 原因都係因為可以連盒 display
除左呢四個盒, 全都即丟~!!!! 狠狠狠~
d盒靚就吾掉lo...
普普通通就掉梗:45:
初時我也想連盒儲的, 可是後來發覺, 一個玩具吉盒, 拿走吸塑後, 可以裝好三盒同類玩具的素體連所有配件, 空出的地方可以再收多幾盒玩具雜物, 會發覺如果所有玩具都留盒的話都幾慘的.
而家大家都覺得樓價太貴, 住的面積狹小, 抱怨又"蝸居", 又"湯房", 但是又容許狹小的居住環境放很多佔用空間的玩具盒. 而那些推積如山的玩具盒可能一年也不會碰一兩次, 漸漸那些"嘆息之牆"成為了屋企"建築面積"的一部份, 最後, "實用面積"的生活空間只會更少
居住空間不夠, 有一部份可能是我們自己造成的.
回復 10# warxv
me too, for example, 山口式 or the box which so big:p
回復 18# yugi

但我次次都是偷運.......:49:
靚仔細個果陣會即掉....宜家都會留返......
我選擇買少d:!
又可以慳多d錢
要視乎買既係乜.....
要視乎買既係乜.....
一舊仔 發表於 2-5-2012 08:19 PM

同意~! 有D我係KEEP一排之後先掉, 或者係拆入面個膠殼....
少部份係完整KEEP盒的.
家中冇太大空間俾D玩具擺晒出黎...
舊玩具故然要企, 新移民到步又要俾位佢企...
所以有D盒真係要KEEP 起, 一直唔掉, 俾D放左好耐的玩具回到盒中冬
我有諗過買少D, 不過人家次次出親DO開正我的心頭好,
不經不覺已經唔夠擺...:70: