Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: mkyfk

[首辦] 奇幻兵團LXG - sword of the ocean海洋之劍 (打磨啦!)

回復  mkyfk

我建議你等你BB出世再玩, 呢D野吸左對孕婦唔好. 我為我的BB健康,都停左無玩
jetyam999 發表於 1-5-2012 10:21 AM

X2:76:
----------------------------------------
回復 30# cwpp
見到 d 彫花打左個冷震?:69:
點解呢?我未砌過首辦,中左糞都吾知,望指教:64::(
回復 19# 36韜
回復 2# goahead

~~洗件中~~
回復  cwpp
見到 d 彫花打左個冷震?
點解呢?我未砌過首辦,中左糞都吾知,望指教
mkyfk 發表於 4-5-2012 09:19 AM

冇乜野, 我老花啫 ~ :DD
回復 34# cwpp
:what::what:really??
回復 1# mkyfk

大佬,見到你此套件,小弟有感而發,望大佬原諒小弟愚見。如無記錯此船模型當年為bandai 出品,同係列還有一架車,銀色為電鍍件,電擊亦有介紹及作例。耐何小弟為素組派,而此係例亦非廠方主打,所以如只素組不會有好結果,小弟最後放棄。
   船體本身頗具裝飾主意,用色為銀白卻富東方色彩,這也設合戲中船長尼摩為印度人。此戲中各異人實為不同傳說或故事的人物,如有興趣可以搜尋。
   希望早日能見到大佬作品,是好與否不太重要,因為這是男人的浪漫!
回復 36# 70's

大佬........hahaha
已牀品的質和量,你至是大佬:77:

這套戲真是好鬼好睇,機設的這兩部船和車又是極品,
我都是素組人,但眼見它禁正,都想自己試吓,你有興趣都建議你買來砌吓!
回復 37# mkyfk

大佬,量就唔夠你多啦,不過質呢我心目中倒有幾件口既,不過都唔係大路野。講番呢件首辨,我諗我呢D素組派,極有可能張距製成象牙版或者大理石版,哈哈哈!
回復 38# 70's

hahaha.....我都覺得完成後會整到無曬啲紋理,為有見步行步啦
updated photo!!!!
有無底座送? 見你船底有尖角位, 有底座乘起隻船. 無咁易崩~~ :71:
回復 41# goahead

有, 但是都是首辦件