Toysdaily 玩具日報

[首辦] 奇幻兵團LXG - sword of the ocean海洋之劍 (打磨啦!)

回復 13# goahead

又有道理woo:p
thanks! thanks!
回復 11# mkyfk

我建議你等你BB出世再玩, 呢D野吸左對孕婦唔好. 我為我的BB健康,都停左無玩
回復 17# jetyam999
so I am thinking that maybe make it in office:p
回復 18# mkyfk

:shiny:
如果 office 都可以整...就肯定 office la...起碼整污糟左有清潔阿姐幫手執
:66:
回復 19# 36韜
但在office洗件比較難:(
補沙孔、缺陷唔使用筆地、原子灰,用爽身粉溝AA膠就得,快乾、易打磨。 一樽爽身粉用足十年八載,平、靚、正。

穿銅枝一般2mm夠,除非真係好大件。  同埋必要時可穿兩條銅枝。

天拿水洗件就唔好,尤其對細幼的部件,可以使到d幼件好脆。

回復  goahead

藍威寶?同水比例是多少呢?.....聽說用天拿水可以不用刷,是嗎?
補缺陷的原子灰我未 ...
mkyfk 發表於 30-4-2012 01:05 PM
有時手震   洞唔齊 真系媽媽聲:(
都系用返幼線算
植銅枝我通常會大約度位,然後一面鑽大洞,另一面鑽銅枝同等大小的洞。跟住用AA膠混合爽身粉填入大洞,即刻將銅枝穿入兩部件,待AA膠乾後再分開兩部件分開。這樣做位會好 fit.

有時手震   洞唔齊 真系媽媽聲
都系用返幼線算
0din 發表於 1-5-2012 02:34 PM
回復 22# 0din

也是.........
回復 23# numan123

個方法都幾有用,謝!
回復 1# mkyfk

絕對是一個挑戰
亦是我們MODEL MARKER們 趨之若鶩的挑戰吧
大大努力  這裡有很多朋友支持你吧
推~!!
回復 26# 白狼
趨之若鶩的挑戰????:69:
這個真的好難砌嗎?????:50::50:
回復 27# mkyfk

無~ 無~無~

幻覺黎姐~~

:(

認真MODE  夾口處理 打磨 然後上色
呢D經已夠你好好享受了
回復 28# 白狼

I feel a bit difficult to build it
wah.... mk 兄入得好 ! 雖然見到 d 彫花打左個冷震 :69:

恭喜恭喜 ... 有身己 :77: