Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 買完又買嘅角色第二回: Halo 士官長 Master Chief

眨眼間, 人氣遊戲Halo已經十週年.

其主角Master Chieg已經深入民心.
而其造型都不斷進化緊

首先介紹呢隻Halo 1 Master Chief.

為咗模仿當年嘅畫質, 老麥就決定特登整隻比較polygon 感嘅Master Chief.
其決定令到有雙極嘅反應。  我自己就覺得幾特別.  同幾有心思

非常平面.  但當然, 我都明白呢隻同其他Halo Reach 同樣係 Mark V 裝甲分別太大.

去到Halo 2, Master Chief 就update 著MarK VI Mjolnir Armor

一直去到Halo3.

雖然兩者都係Mark VI, 其實同一件甲, 但好多細節位有唔同.

最近出嘅Master Chief, 就係佢係前傳動畫Halo Legends 著嘅 Mark IV armor.

可能因為無能量護網關係, Mark IV嘅裝甲比較厚同比較多, 但Mark VI就比較多黑色嘅動力關節位

但造型上非常不一致, 同樣係著Mark IV armor 嘅 Halo Wars 人物 Jerome -042 嘅裝甲非常流線, 無咁笨重.

四隻之中, 可能遲出的關係, Mark IV "The Package" Master Chief 係我覺得最正嘅figure.

下一隻嘅Halo4 Mark 7 Armor Master Chief都非常期限, 可以多一位

但我仍然希望會整隻Halo Reach concept art Master chief, update 吓Mark V 個look

嗄~~♪ 嗄啊啊啊嗄嗄嗄啊......♪ 嗄啊啊~啊~啊 ~啊啊~
mark 7 型 wor :61:
請問幾時出架? 係咪reach scale? :43:
mark 7 型 wor
請問幾時出架? 係咪reach scale?
Assassin 發表於 29-4-2012 08:57 AM

好似七月定八月.

其實我影相時發現一樣野.

我呢set 係Evolution boxset.  嘲眼唔覺, 以為Halo 3 隻figure 新。  但認真對比番Mark IV, Mark V.  其實係加大"revoltech joint".....
我最近都買左隻Mark IV, 真係愛不惜手 :love:

但係我最想McFarlane出既反而係呢部『偽』gundam :)
Great collectoin with detail explanation!  Must add more marks for support! :71:
士官長都係我喜愛既角色之一,3A話出HALO,唔知會唔會有佢份呢?不過一定貴到飛起