Toysdaily 玩具日報

查看: 11537|回復: 38

[詢問] KONAMI 超合金 天元突破 over 2.7k???

I see in yahxx the KONAMI 超合金 天元突破 is now over 2700, any ching get this and is it worth for this price????:64: pls give some advice ching thks
27k=2萬7喎
係真唔係呀
有冇睇多左個0:50:
咁我咪好抵, 我買 2.6k, 哈哈!!
不過講真值唔值真係見仁見智, 如果係天元fans 又鐘意合金機械人既就可以一入喇
這隻真係好嘢來!
絕版嘢... 買少見少... 有多餘錢我都想買多盒嚟儲吓.
有翼有大把鑽頭跟仲有個大背包間屋又有座 好玩吖
而家低啦 我之前見過有人開價三千二都有人買呀...
呢隻係日本有崩值過折實一千鬆D.小弟先有幸有入手
睇返之前D POST 話呢隻係EX合金同KONAMI合作出的 仲要係己故的佐藤有份參與
呢隻嘢我玩過朋友仔的實物... 真材實料... 高可動... 同EX合金的褔祿塒三一比一D都無輸
天元來來去去都你得D六寸膠公仔... 呢隻有愛有水都應該買... 可惜我只玩得起轉輪系列...嚟緊咩千值練隻天元都近千元.. SIZE又細一倍 鐘意合金同大SIZE呢隻無輸啦...
等我試吓二千八有無機先
絕對是好物,當年只是$1200-1300。
((一蚊起BID,蝕死罷X就))
見仁見智啦, 我就唔會買囉:(
回復 6# Jimy

Really but now the price is so crazy for a toy ah..................
絕版嘢... 買少見少... 有多餘錢我都想買多盒嚟儲吓.
有翼有大把鑽頭跟仲有個大背包間屋 ...
yelland01 發表於 29-4-2012 03:33 AM

好似唔係同ex合金合作, 應該係同 Max 合金合作.
學ching 話, 買唔買真係見仁見智, 我自己之前都考慮左一排, 不過唔買又成日心思思, 宜家買左叫做了左件心事, 不過都係攏係櫃, 好少攞出黎
幾年前去日本旅行時,响池袋斗斗成買,又大盒,孭足一百,想死,第二年再去同一地方,都仲見有幾盒放响厨窗内
學ching 話, 買唔買真係見仁見智, 我自己之前都考慮左 ...
Mo.P 發表於 29-4-2012 03:02 PM

我都記得係max 合金,如果係ex合金果時開賣唔會千幾啦
學ching 話, 買唔買真係見仁見智, 我自己之前都考慮左 ...
Mo.P 發表於 29/4/2012 15:02

Yes, it cooperates with Max rather than Ex.That's why it looks similar to Max Godannar.
If it cooperates with Ex, it will break at this time.

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
當年出時香港好少貨,我訂開玩具既鈿舖話番得一隻,結果當月內係頑仔買到,但已要用近2k高追了。
回復 13# genesicgaogaiga

D 相影得好靚啊, 好毒好毒....