Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.100 紀念~~~全爬蟲系的力量~~~OOO Burakawani Combo

一百回
不過竟然係阿差做主打
一千大關加油呀
D@ZAce 發表於 28-4-2012 12:42 PM
亞差都係  Combo 嘛~~~雖然樣貌弱咗啲~~~但係套戲好勁架~~~:DD
首先恭喜some兄100 post突破!
話說回來,其實我幾中意呢個combo(可能自己本身中意爬蟲類動物啦)!而且 ...
pein 發表於 28-4-2012 12:53 PM
到咗一百好似 reset 番由零開始咁~~~呢兩日又有第一個帖會出啦~~~:) Burakawani 其實我一直都無開盒玩過~~~直到接近第一百先開始開盒影相~~~估唔到原來係一隻上品黎~~~:DD
第100貼是Burakawani Combo,剛好所有Combo齊哂,Some大果然是刻意安排!有心思~
電影最後果幕好正,我記得 ...
EricBanana 發表於 28-4-2012 01:51 PM
本來未決定出邊隻做一百時都係想搵隻新品做分享帖~~~但呢排啲新品只有 Takajaba~~~Rocketstates~~~Firestates~~~Birth PT~~~好似差啲差啲咁~~~最後都係搵隻未影相 GE 聯組搭埋其餘七隻人氣 OK GE 聯組重現戲中最後一幕~~~感覺有氣勢之餘又有團圓意義~~~所以最後扑鎚用 Burakawani 啦~~~:77:
第100號竟然係佢~~ 有點愣然, 話說我岩岩先補完呢套劇場版
OOO全combo 霸氣十足, 靚相
leah周 發表於 28-4-2012 03:35 PM
諗咗兩三日~~~最後都係決定用 OOO Combo ~~~有其他人氣高 GE Combo 頂住應該 OK GE~~~:77:全 Combo 係參考電影排位~~~嗰場好有氣勢~~~:)
有心有力的好貼
Congrats on the 100th post!
It has already been one of my relaxing habbit to re ...
fktuen 發表於 28-4-2012 04:10 PM
原來小帖已經不知不覺變咗 fktuen 兄一個生活習慣~~~實在受寵若驚~~~在此多謝 fktuen 兄不斷支持~~~:77:你自己都係會間唔中出一個好帖GE TD 朋友~~~不過呢排真係少咗~~~亦有多位香港朋友都停咗出自家有心帖~~~我覺得係香港玩具界GE損失~~~點解一定要畀日本玩家一柱擎天呢~~~:55:
Some大終於出咗100帖啦,真係少d心機心血都唔得
但真係估唔到第100既主角係阿差痾屎
timothy276217 發表於 28-4-2012 04:33 PM
多謝 tim 兄祝賀~~~:) 我希望用不斷行動黎鼓勵各方朋友出自家製有心分享帖~~~但近期好似 tim 兄你等一批香港有心帖朋友都因種種原因停咗產~~~實在有啲失望~~:55:我唔想大家只係睇一啲轉貼日本玩家報告~~~香港都應該有朋友識得幫佢哋出自家報告~~~無論好壞始終都係自己人~~~親切好多~~~:handshake: 而家好在 TD 好少呢啲報告轉貼係主版~~~只係畀一批轉貼消息洗版而已~~~~但另一邊玩具討論區就九十幾個 % 都係轉貼~~~睇到有啲心"UP":o
virtualman 兄~~~Burakawani 原來 QC 唔錯~~~係造型差咗啲啲啫~~~
Somebody_Ex 發表於 28-4-2012 22:57

其實我幾鍾意佢呢個造型:35:, 不過配件唔多....:76:
恭喜第100回~
期待下個100!
御姐喵 發表於 28-4-2012 05:07 PM
多謝御姐喵兄祝賀~~~~~再來一百我都有信心~~~問題係身體得唔得啫~~~~:)

十卜SOME大100回...............:43:OOO今次冇劍了,,,,,,,,,,,,:66:要影下你家裏SHF100個盒...........
Congrats on the 100th post.

OOO Burakawani Combo is one of my favorite.
回復  Somebody_Ex

支持some大

ps: 又比some大 毒到我   呢隻係吾係魂限?
rkdfie99999 發表於 28-4-2012 07:49 PM
唔好意思~~~~咁遲先覆你~~~~~呢隻係魂限黎GE~~~~:( 亦多謝 rkdfie99999 兄的祝賀~~~~:)
OOO combo作第一百回好適合
F.S.飛煞 發表於 28-4-2012 08:04 PM
我諗咗兩日~~~呢排有邊隻可以做 100 呢~~~~最後都係搵咗佢~~~~:) 謝飛煞兄支持~~~~:77:
咁some兄就有成百隻shf,真係好壯觀
第一百篇一定要留名
但估唔到會寫返呢隻~
呢隻顏色造型都好特別
所以我一出即入了
superterry 發表於 28-4-2012 09:30 PM
謝謝 superterry 留名~~~~:) 呢隻有全聯組大集合做 backup ~~~~亦有長壽意義~~~所以我揀咗佢做 100 紀念~~~~:)
Support!!
今次真係影得好靚好清。
Lobo 發表於 28-4-2012 09:42 PM
謝過 Lobo兄欣賞~~~~~~有一個識日文影相靚GE朋友係 SHF 區打躉~~~~係我哋區友一個光榮~~~~:)