Toysdaily 玩具日報

查看: 7019|回復: 24

[個人收藏] 【速影】Persona 3 タナトス

(人累,影得唔好見諒)

其實yesterday買的,不過今日先post出來……:55:

Persona 3,雖然未係我最喜歡的persona系列的頭位( 我係P2派XDDD),
不過佢出的玩具我都有收集~(超合金的アイギス、figma的アイギス&メティス)
今次出的D-ARTS當然唔會錯過。

タナトス,係Persona 3裡面主人公後期的persona。(唔係最終,主人公最終的persona應該係メサイア,不過超難拎到……ORZ)
不過最初出現係主人公佢第1次召喚persona的時候。
因為當時佢未能完全控制到自己的personaオルフェウス,結果出現暴走,由オルフェウス變成タナトス,
一出現就擊殺左shadow~
但事實上係表示左佢身體之內封印左最終boss"デス"……
(講得唔太好,有機會玩下就知~XDDDD)

講返正題,今次D-ARTS都幾大盒~

不過配件呢……就係得咁多~~~~

上次隻イザナギ,我完全買唔落手……一來P4我冇感覺,二來上色個度我完全接受唔到……(出界、有花……)
但今次真係好左好多~

頭部可開合~

腰帶,鈕扣上色唔錯~

盾牌更加VERY GOOD~~~

盾牌的細緻度我覺得OK~
鎖鏈是金屬的~

至於可動性方面都OK~關節鬆緊適中~
但……只限於未上盾牌前……:31:

上盾牌一定會用到個STAGE。
但太重了……,玩玩下成隻野向前 / 向後傾……  
也因為盾牌的支架都算幾礙手,所以手可以擺的幅度變小了……

以下隨手影左幾幅~

thanks for watching~:64:
依隻野唔錯咁wor

完全認同p3超正,由我當年玩過ps2先識得persona系列
也是當年心諗タナトス如果可以出figure就好喇,因為算是冷門野,大概冇乜可能
又會竟然肯出都好大驚喜,請問你哪裡入幾錢?

只可惜p4冇了p3那種凝重的氣氛,其實不是差是走輕鬆路線而已,各有各好處喇
不過由搵槍爆頭變成戴眼帶召persona…呢個真係霸氣跌破零…
待p3他persona如p3

整多張先
完全認同p3超正,由我當年玩過ps2先識得persona系列
也是當年心諗タナトス如 ...
歪不正 發表於 28-4-2012 02:16 AM

更正,眼鏡功能只係除霧唔係召喚~
不過由爆頭召變成直接召又真係失色左
更正,眼鏡功能只係除霧唔係召喚~
不過由爆頭召變成直接召又真係失色左
ORZ3000 發表於 28-4-2012 09:51 AM

哦哦 Thanks更正:51:

好想送送支召喚槍比佢地啊!!!!!!!:79:
Thanks sharing!! 可惜神枱沒位置了。。。。。。。。。。。。。。
:71:正!等入手,希望初期的P也能夠出吧
我個人覺得如果論故事凝重情節緊湊,最好當然是P2罪與罰兩部。
P3既校園生活篇和知名聲優既加入雖然為系列作品帶出了一條新路,但也使遊戲節奏顯得冗長,難免使舊系列fans厭煩。
宜家P1 和P2的罪和罰都已經在psp上復刻,有興趣的朋友可以去嘗試一下。
我個人覺得如果論故事凝重情節緊湊,最好當然是P2罪與罰兩部。
P3既校園生活篇和知名聲優既加入雖然為系列 ...
hellcat556 發表於 28-4-2012 03:42 PM

我因為p3先入為主,就覺得半avg的劇情幾過癮

p1p2個感覺上好恐佈,可能是以前年代的製作
我都已入手,從來沒想到在船上買東面,比起其他的平,可能只此一次:x

的確是好靚,而且想重點地講…我好少可拆一盒玩具要拆咁耐…30分鍾:(
確實比P4隻主角有氣勢得多..
但系我唔系太中意佢頭部造型:42:
正!等入手,希望初期的P也能夠出吧
Flippy 發表於 28-4-2012 03:14 PM

我要金子一馬風的persoan figure啊啊啊啊~~~:63:

我因為p3先入為主,就覺得半avg的劇情幾過癮

p1p2個感覺上好恐佈,可能是以前年代的製作
歪不正 發表於 28-4-2012 07:14 PM

p1、p2先係原點~btw,待一d都唔恐佈~
大大也來玩吧~(remark版)
(人累,影得唔好見諒)

其實yesterday買的,不過今日先post出來……

Persona 3,雖然未係我最喜歡 ...
genji 發表於 28-4-2012 12:28 AM

上盾牌一定會用到個STAGE。
但太重了……,玩玩下成隻野向前 / 向後傾……  

認同 要成日較個座台:49:

因為玩persona 3 所以愛上persona 系列
p2 既罰都有玩番 故事上凝重好多
同埋佢特別的persona 召喚系統令到我玩到一半先知點操作xd