Toysdaily 玩具日報

查看: 6401|回復: 18

[SD系] LEGEND BB 騎士登場~

由公佈果一下已經好期待!
果然無失望, 呢隻BB真係正到爆

既然SDX都賣得唔係咁理想
不如集中火力做好BB LEGEND呢條LINE啦
希望B記唔好又中途放棄...我仲有好多騎士同G-ARMS想要
如果出埋魔封之聖劍, 賣200蚊一盒我都會仆到去買的~~努力!!

模型本身真係出得好精彩, 做為BB, 居然無乜貼紙要貼, 已經好強勁, 証明分件非常出色
加上可動同造型, 真係唔俾10分唔得

如果要挑剔, 我會覺得可似俾多一件眼睛件, 反正有4張貼紙, 其實真係可以俾多一件, 咁就唔駛取捨用邊款眼了
只不過係一件膠...就係差呢少少

砌方面就好簡單咁砌, 噴一噴銀色而己
只係用MR. COLOR #8
特別少少係為左方便把玩唔甩油, 先噴一層厚少少既METAL PRIMER
咁D 銀油可以食得好D
另外都會令D 件光少少, 好似紅色既位置, 雖然無上色, 但睇起黎都會"令"左

金色就用GAIA 122

我覺得後馬腳夾得太埋, 用之前改做既廢件加長少少

注意呢張圖有造假, 個頭係唔可能DUP到咁落的XD

講起騎士, 經常都覺得好有趣
起武者世界, 連7人眾都不入既真驅參, 結果去到騎士世界, 做左英雄不突止, 仲做埋神
反而7人眾, 做到最高都只係大將軍....有幾位去到<天下統一篇>連影都無埋 XD
近年, 連SDX同模型都出左騎士先, 次次都踩住頑&#39364;無 XDDD

可見屈屈不得志既時候, 不妨離開一下自己個世界去外面闖下
或者會另有天地呢

BB戰士都可以教你人生道理的
XDDDD

超~~~~~~~~期待下一隻LEGEND!~~~

FLICKR LINK

http://www.flickr.com/photos/61318711@N02/sets/72157629507228826/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
又快又正~~~~~~  :71:
nice photos :64:
其實真惡參是八人眾之一,其實力與頑馱無相若,由於不滿頑馱無做左頭頭要決心偷銀之盾去超越頑馱無,之後被打入異世界,也由於他的失蹤,八人眾改名為七人眾,沒有八肱之陣的二代目大將軍沒有足夠力量打倒闇皇帝而被迫同歸於盡
其實真惡參去異界時加上銀之盾之力已經超越了頑馱無了
我想問下樓主馬後腳同前前的接口位緊吾緊~   
因為我個個好鬆  =_=  THX
其實真惡參是八人眾之一,其實力與頑馱無相若,由於不滿頑馱無做左頭頭要決心偷銀之盾去超越頑馱無,之後被 ...
K動戰士渣古 發表於 2012/4/22 18:01

被一分為二了,所以若是單騎士倒是很難講,三神器跟聖騎士都還不一定可以輕鬆打贏黑龍,最終黑龍可見power大部分都給黑龍拿走了~
但是在烈傳銀狼之章騎士有穿越世界與時空企圖阻止後世子孫銳驅主的暴走,此時的設定銳驅主有足以匹敵光之七人眾的力量,騎士(真惡參)也贏的只是剛剛好而已,走前還送禮給銳驅主使其變成逆伐...
請問銀色是什&#40637;號的銀?
nice painting~~~~~
我諗緊用BB370 改做逆伐
回復 5# HoHIn1016

佢有個扣, 狠狠地扣入去就會超實....
頭像被屏蔽
回復  HoHIn1016

佢有個扣, 狠狠地扣入去就會超實....
L-U 發表於 24-4-2012 09:40 AM

明白曬~    THX
請問銀色是什&#40637;號的銀?
回復 13# 九尾.D.虛化

內文有寫...
回復 13# 九尾.D.虛化

內文有寫...........MR.COLOR #8