Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Men in Black 3 大型道具及figure.

Men in Black 呢套電影本身應該唔使多介紹.

但其實呢套電影係改篇自一本漫畫.

電影同漫畫非常之唔同.
電影比較輕鬆搞笑, 一班衛護正義嘅秘密政府組織.
但漫畫就比較黑暗。 係一個擁有超自然(甚至惡魔)力量, 秘密地指導世界嘅組織.
叛變嘅及目擊者甚至會被滅口.
當中Agent J更係白人.

第一套電影之後更有卡通。 卡通係持續電影故事, 但就無視K退休嘅劇情.  當年我放學後都有時會睇.

今次MIB3係由Jakks Pacific所出.  Jakks Pacific 以往嘅track record 麻麻.  當年比較出名嘅係摔角figure, 及Pirates of the Caribbean.

可動算OK.  Hip 位係ball joint, 單膝頭關節, 單肘部關節, 膊頭關節, 頭部, 及腹部.
但腹部關節因西裝阻礙, 可動就麻麻.

外套有少少過大.
Agent J有大槍Shotgun Fusil
Agent K 就有小槍Particle Randomizer.

但面相幾好, 近似韋史密夫及湯美李鍾斯

同其他3.75對比

係時候講吓主角啦.  Agent J 同裝嘅大型道具係Neuralizer.  即係呢套出名嘅神器之一, 記憶清洗機.  更有鋼筆搬嘅夾, 可夾上恤衫嘅心口袋內.

申展模式.

可見三個唔同時間嘅按鈕, 同erase 按鈕

按erase 就會發光

而道具特點就可變成figure 的交通工具

筆夾上嘅小部件可拉下, 令到工具可以平衡.  筆身兩邊就要拉開

變成 "Hover Cannon"

第二個經典神器當然係Noisy Cricket.  拉槍版會發聲

但其實比電影所見, 太大.  haha

變成 "Plasma Hopper"

底部有小車輪

其實呢套系列幾好玩, 人物送變形道具幾特別.
有少少微星小超人/Transformers Action Master feel.
好似好耐未玩過呢種美玩, 令我諗起後80/前90 年代嗰種玩法.

This is a camera, look directly at the light.
係邊度買:35::35:
電影道具好吸引!!!
個枝洗腦燈好正呀!!!!!:71:
呢set正呀:71:                                                                                   .
:77:邊到入?
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 12 字節系統限制: 15 到 10000 字節
回復 1# Duraxyll
之前睇過d官方相覺得figure出得普通, 但無留意連埋既道具既玩味咁有誠意.
如果鍾意MIB既Fans, 應該會對呢set figure有興趣.

多謝越洋快速入手報導.
呢套都算幾有誠意, 仲有隻獨臂壞蛋, Time Jump Device 變電單車.  但都唔平, 18 USD.
我支Neuralizer 電池contact唔好, 要用手指幫助 "UT" 係電池版上先著燈.

如果出車就正啦.  但我覺得Jakks Pacific 功力, 就未必ok啦...

出呢幾隻已經算叻仔.
幾好玩啊,
雖然工具/武器變成交通工具有點惡搞,
但2隻3.75做得好好,枝記憶消除棒都好正,唔變形齋玩都好過癮
多謝Duraxyll 兄報料:71:
great! where to get in HK!!!???