Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] ~行星試相館~ Ultra Act - *最後的超人大戰, 光與影 - 上*

試下低炒, 真實感應該會好好多, 看起來比較巨大
小學生 發表於 19-4-2012 09:56 PM

多謝意見! 下次等我試試 :71:
唔通有光之迪加:@
唔通有光之迪加
e79r94 發表於 21-4-2012 01:14 PM

哈哈, 魂限定都唔知有沒可能...可能全世界得Bandai總部個隻...
多謝 some大, 一直從some大的post裡得到了不少靈感, some大擺SHF既pose好有真人feel, 看得出好多愛 :51 ...
jono_grace 發表於 21-4-2012 08:55 AM
多謝欣賞~~~~~~~:77:
TIGA個樣同胸甲:80:
真係好次貨FEEL

真係慘...會飛嘅超人竟然抬唔起頭做人...:47:
請問師兄的大廈模型可以在那裡買到呢?
真係慘...會飛嘅超人竟然抬唔起頭做人...
森記 發表於 21-4-2012 08:15 PM

哈哈, 沒計, 沒膊頭沒腰骨...
請問師兄的大廈模型可以在那裡買到呢?
jova 發表於 21-4-2012 09:07 PM

大廈係 "ultra city series", 出左大概兩年了, 因為係UHS既付屬, 所以店面可能較能找到, 不知yahoo會否易找點.

但係配合ultra act效果真係唔錯, 值得一試!
好正!:73:睇得好樂在其中~~
影得好真!!:71:
笨大拿拿林出v2救下佢啦!!!
回復 39# jono_grace

thx!! 師兄你一定買左好多set至可以砌到咁壯觀~~:71:
回復  jono_grace

thx!! 師兄你一定買左好多set至可以砌到咁壯觀~~
jova 發表於 22-4-2012 01:18 AM

一 set 大概有十棟, 而要砌得高D就要兩棟疊在一齊...但由於拍攝時多close up, 所以其實買兩set就已經足夠了, 當然如果要唔同顏色配搭就可能要買多一兩set, 但係其實深灰色最好...所以最好買MebiusVSGomora那組就可以了, 裡面已經有十棟深灰, 其餘配D白啊, 啡啊...就差唔多了. :71:
回復 43# jono_grace

多謝解答,我總算知道呢類模型樓既來源同名稱,唔怪之得我之前搵極都搵唔到,我會試試搵一搵,thank you!!!:$
頭像被屏蔽
ver2迪加!!!!!!!!!