Toysdaily 玩具日報

查看: 7360|回復: 17

[Medicom] GTO的Medicom 爆漫 蒼樹紅

呢一兩個月好鍾意買女figure
呢隻Medicom嘅爆漫蒼樹紅就係其中一隻

係度順手介紹下角色嘅background:

蒼樹紅本名青木優梨子(あおき ゆりこ),女性漫畫家,初登場為大學3年級生。臉頰上有一顆愛哭痣的文靜美人,最高與秋人第一次見到她時曾說「感覺跟岩瀨有點像」。

曾在少女漫畫雜誌《瑪格麗特》刊載過三部短篇,在STOKING入選獲得亞軍,與中井巧朗搭檔繪製《hideout door》投稿金未來盃,與男性漫畫家價值觀恰好相反,較欣賞藝術性的漫畫作品。

早期給人冷漠高傲的印象,但其實是她不善交際的個性帶給旁人的誤解,對自己沒有戀愛經驗且朋友不多有難以啟齒的煩惱,在《hideout door》結束,開始準備《青葉時節》時開始與高木、福田產生交流,而漸漸讓人看出她單純的一面,並且漸漸喜歡上高木。是岩瀨同一所大學的學姐,無意間引發了讓高木與見吉結婚的大騷動,但在誤會冰釋後跟亞豆、見吉成了朋友。

《青葉時節》連載完結後參加了人氣作家短篇祭,以擅長的幻想戀愛題材取得了第一名,並在被平丸邀請她喝茶時發生的追逐中對平丸有了好感,在天橋上接受了平丸認真的告白,在第160回時答應了平丸的求婚。

在2010年度角色人氣投票結果中得第八名。

以上節錄自wiki

background介紹完
去相!

又係我出嚟攪事嘅時候~

多謝收看:64:

面相靚,如果唔係出呢件初期招牌衫的話,小弟會考慮入。
嘩..........好正呀...........:35:
因為依隻我覺得唔似蒼樹,
反而新妻似好多,
如果出平丸都好正, 好有特色
af1616af 發表於 8-4-2012 08:05 PM

平丸正呀!:35:

M記肯出,小弟一定入,期待中。
平丸正呀!

M記肯出,小弟一定入,期待中。
catcat 發表於 8-4-2012 10:24 PM

支持
平丸人氣排行榜排得好前
有機會出架
我好喜歡蒼樹紅,不過m記呢隻個樣爭d,除了樓主說沒有了高貴的氣質外,個人覺得塊面有d水腫,如果平d會考慮

無入到新妻老師係有d遺憾,希望出平丸+1,要跟埋海涮11

p.s.樓主你係咁回佢,棧佢又回番你,入到黎剩係見到對罵浪費了個好post,還是忍一忍好d
nice post.
support 樓主.
nice post.
support 樓主.
Macross長谷有洋 發表於 9-4-2012 01:23 AM

thks師兄:64:
Support GTO 師兄!!!
請大大們注意, 如果發現有會員全心挑起罵戰, 請 立即 pm 通知版主, 而不必要同佢係版面上直接對罵. 我們自會盡快處理. thx
:64:
謝謝版主大大:71:
請大大們注意, 如果發現有會員全心挑起罵戰, 請 立即 pm 通知版主, 而不必要同佢係版面上直接對罵. 我們自會 ...
Vince 發表於 9-4-2012 09:59 AM

thks vince大
終於清走哂D無聊post
安安靜靜咁share相~
樓主件tee好正!請問邊度入手?
樓主件tee好正!請問邊度入手?
dragonken 發表於 18-4-2012 01:22 PM

7仔買的
應該仲有貨
THX^^:51:

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 9 字節 系統限制: 15 到 10000 字節