Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: sumsum.com

[玩具攝影] <魔幻劍士>S.R.合金之Magiking(by: sumsum)

其實我打了很多字的, 但唔知點解得返三個字.........save之後

我想講我已經幾乎full set for sr合金. 只 ...
劉波 發表於 7-4-2012 10:25 PM

Play art? 冇吖~ 我會將自己個玩玩具種類、取向路線劃分清清楚楚。
1:6 figure、S.R.合金、S.H.Monster系列、Transformers,四大類!嚴選當中款式、人物,絕對吾會盲目full set入。
否則,日後自己等$用、冇地方擺放...一望住一大拃「原來自己根本吾係真正太鐘意嘅玩具」...果一刻就:FULL SAD!:30:

因為佢有對翼所以擺pose型很多!! 如果無就比唔上特搜戰隊.
劉波 發表於 7-4-2012 10:26 PM

我亦覺得!:65:
關節設計上,”特搜”較優勝。Magiking係本身機體設定上所限制,非戰之罪...

頭像被屏蔽
回復 16# sumsum.com

我都係會分清楚自己會儲的種類來儲.
bandai 就以 sr合金, robot魂, shf, sh.monsterarts, ex聖鬥士, ultra arts 6個系列.
暫時幾乎出一隻買一隻的係sr合金, sh monsters, ultra arts, 但我唔會買返以前出的. 只入現在將來出的.

因為我美玩包括老變已經入得很少, 所以主力都集中bandai這個戰線.
play arts 在很早前已決定放棄, 原因是太大隻........
頭像被屏蔽
回復 17# sumsum.com

這正是這系列的魅力所在, 如果隻隻都超可動到擺同一樣的pose就無癮了.
我發現係隻隻都有自己的姿勢係最好看的....