Toysdaily 玩具日報

[SD系] 梵天模匠SD RX-0 獨角獸

回復 10# yeung諾言

你絕對可以,我果隻砌完真係想掉左佢
回復 1# yeung諾言

讚~~
強悍的感覺~
表面用上了珍珠色調嗎
很好看
我仍然苦戰緊, 開波砌個頭同上半身都想嘔
不及以前出既 hi nu gundoom
家陣差手腳未砌
同埋我放棄用LED燈
我改為貼夜光貼紙

回復 15# yeung諾言 [/b

見到師兄咁講,真係對依隻野冇野可講,可以出成咁:blame:我之前還想支持下國產原創,我自問就有心無力:31: ⋯不個師兄你技術也很好,整得好好:shiny:謝謝你的分享:64:
回復  yeung諾言

讚~~
強悍的感覺~
表面用上了珍珠色調嗎
很好看
白狼 發表於 5-4-2012 12:07 PM

我用左珍珠銀...好想試噴電鍍白既效果呢{:3_142:}
THanks 白狼兄 !!!{:3_147:}
我仍然苦戰緊, 開波砌個頭同上半身都想嘔
不及以前出既 hi nu gundoom
家陣差手腳未砌
同埋我放棄用LED燈 ...
Kel_Kel 發表於 5-4-2012 01:59 PM

幾時有成品睇呀 ~~{:3_142:} 加油 !
回復  yeung諾言 [/b

見到師兄咁講,真係對依隻野冇野可講,可以出成咁我之前還想支持下國產 ...
mpp025 發表於 5-4-2012 03:08 PM

Thanks you too !!{:3_147:}
回復  yeung諾言

你絕對可以,我果隻砌完真係想掉左佢
leawong 發表於 5-4-2012 10:24 AM

THanks !!!
回復  yeung諾言 [/b

見到師兄咁講,真係對依隻野冇野可講,可以出成咁我之前還想支持下國產 ...
mpp025 發表於 5-4-2012 03:08 PM

因為部件出得太差...唔係太鬆, 就係唔 o岩 位, 把心一橫用孖 A 賿 "痴" 死佢...   變成硬直版~~

修改部份只有手部改用補品代替及加長頸部..頭部火神炮轉"loan" 加工 令比例好睇 DDD ~~~ 手背裝甲棄用原著白色, 改用 RX 系 --- 黑色手背裝甲

完成後忍唔住講番句 : 國產...你好 o野 !
這隻沒有說得這麽差...但一定不是兒童向......:58:
看來不適合新手製作........
看來不適合新手製作........
olafilz 發表於 6-4-2012 11:56 AM

可以咁講...不過純粹素組都可以既, 不過一定要用膠水....{:3_142:}
搭單問Ching 們 FA UNICORN 肥趣$%$( 入唔入得過?
搭單問Ching 們 FA UNICORN 肥趣$%$( 入唔入得過?
billy53 發表於 6-4-2012 04:07 PM

是否 MG ?
{:3_146:}
是否 MG ?
yeung諾言 發表於 6-4-2012 07:02 PM

Yes!但又驚到時MOVIE 大結局又出隻OVA ver FA Unicorn.....:56: