Toysdaily 玩具日報

查看: 14854|回復: 33

[SD系] 梵天模匠SD RX-0 獨角獸

梵天模匠SD RX-0 獨角獸
Manufacturer : 梵天模匠
Scale : --  
Series : SD 戰士 01  
Original : Gundam UC
Release Date  : 2011
  Completed on  :1 Apr.,2012
制作 : 诺言yeung

修改部份只有手部改用補品代替及加長頸部..頭部火神炮轉"loan" 加工:61: 令比例好睇 DDD ~~~:76: 手背裝甲棄用原著白色, 改用 RX 系 --- 黑色手背裝甲:handshake:

完成後忍唔住講番句 : 國產...你好 o野 !

靚, :71:   可動性怎樣? 想睇o下其他pose.
呢隻甩皮甩骨既野竟然有人完成到!讚!
梵天模匠SD RX-0 獨角獸
Manufacturer : 梵天模匠
Scale : --  
Series : SD 戰士 01  
Original  ...
yeung諾言 發表於 3-4-2012 06:52 AM

好正:71: 請問師兄呢個獨角獸係包幾多LED 燈??
因為我在旺角見過係全身都會著燈的, 謝謝:64:
我都有一盒,未見過咁差。但諾言兄切得好靚!
好正 請問師兄呢個獨角獸係包幾多LED 燈??
因為我在旺角見過係全身都會著燈的, 謝謝
王者J 發表於 3-4-2012 12:39 PM

只有一個LED燈,在頭入面。
靚,    可動性怎樣? 想睇o下其他pose.
goahead 發表於 3-4-2012 08:41 AM

可動性係 "" .....{:3_134:} 如果呢個世界冇膠水呢樣野.... 呢隻野睇怕都要爛尾~~{:3_148:}
我都有一盒,未見過咁差。但諾言兄切得好靚!
nelsonchau 發表於 3-4-2012 07:10 PM

THanks !!! {:3_147:}
your style is strong.
but i dislike strong shadow effect...
{:3_145:}
呢隻甩皮甩骨既野竟然有人完成到!讚!
leawong 發表於 3-4-2012 10:19 AM

師兄咁講..我會驕傲架 ~~~{:3_146:}
{:3_142:}{:3_142:}
好正 請問師兄呢個獨角獸係包幾多LED 燈??
因為我在旺角見過係全身都會著燈的, 謝謝
王者J 發表於 3-4-2012 12:39 PM

我都想睇下著哂燈咩樣~~~
可動性係 "零" ..... 如果呢個世界冇膠水呢樣野.... 呢隻野睇怕都要爛尾~~
yeung諾言 發表於 3-4-2012 08:13 PM

可動性係"零"?:@
咁咪𨍭唔到其他Pose?揸槍都唔得?:(
可以動,一動咪斷手或斷腳囉.....
師兄要係改開機既人先可以做到部機咁靚同埋有小小可動性....
可以動,一動咪斷手或斷腳囉.....
師兄要係改開機既人先可以做到部機咁靚同埋有小小可動性....
師仔 發表於 4-4-2012 02:28 AM

加埋燈果 D 神級仲勁 !!{:3_135:}
可動性係"零"?
咁咪𨍭唔到其他Pose?揸槍都唔得?
mpp025 發表於 3-4-2012 11:22 PM

師兄們都見d鎗, 炮, 盾都放哂係樹展覽啦... 呵~!{:3_143:}