Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: DSEMI

[個人收藏] COMPOSITE Ver.Ka PTX-EX EXBEIN 兇鳥の眷屬!!

QC is a problem... But the worst thing is that the look of Unifive is totally unacceptable.  
...
Douglas.M.Saint 發表於 28-3-2012 09:27 AM

德少你即系勸我直接PASS啦..:o
不過VOLKS機戰系列我真系唔多敢試,買過一隻都有少少後怕:(

DSEMI 師兄,你影d 相好正呀!!
之前一直都有留意呢隻Exbein,但因為QC唔值$380的關係,忍痛SKIP了。
但如 ...
天人合一 發表於 28-3-2012 11:03 AM

THX~:)
我哩隻系朋友間店220收噶,距一共攞佐15盒左右翻來,前個星期已經出曬...
上TB搜下有間賣253,個價都仲OK..
可惜我依家個權限無辦法PM你而且發唔到URL連接,實在有心無力...:(
呢條line既QC真係太恐怖...雖然師兄D相影到隻野好正...不過都係欣賞下算啦...
QC is a problem... But the worst thing is that the look of Unifive is totally unacceptable.  
...
Douglas.M.Saint 發表於 28-3-2012 09:27 AM

really?!!! just thinking to buy tim...
g大講緊的確係你所講的untifive究極造形,哩個系列係好幾年前的產物..同sr比有點難吧...再者要Huckebein以 ...
御遠將 發表於 27-3-2012 01:57 PM

好。等我终极忙完后,这个周末回来拍一两张unifive Huckebein 特写!!
好。等我终极忙完后,这个周末回来拍一两张unifive Huckeb ...
gazza1211 發表於 28-3-2012 11:56 PM

加油呀g大,4月就到架啦~:71:
好。等我终极忙完后,这个周末回来拍一两张unifive Huckeb ...
gazza1211 發表於 28-3-2012 11:56 PM

等睇埋師兄D 相再決定入唔入 :71:
really?!!! just thinking to buy tim...
riisdi 發表於 28-3-2012 11:50 PM

how? where is nothing for you to buy in the mkt now
之前見信和3樓同188的同一間店都有2魚5有找
DSEMI 師兄,你影d 相好正呀!!
之前一直都有留意呢隻Exbein,但因為QC唔值$380的關係,忍痛SKIP了。
但如果2魚又可以喎,因為始終都係打機戰大,對曉撃霸及角木肇的機設很有愛!!~~可以分享一下係邊度用呢個靚價入嗎? 可以的話放工即係仆去買天人合一 發表於 28-3-2012 11:03 AM

師兄係就要快d入啦, 呢隻凶鳥應該唔會有太多商品推出,
係新一集第2次機戰OG仲要殘左變埋做DIEND.....

期待G大既靚相!:)

師兄係就要快d入啦, 呢隻凶鳥應該唔會有太多商品推出,
係新一集第2次機戰OG仲要殘左變埋做DIEND.....
kyostanley 發表於 29-3-2012 09:27 AM

OG2變佐戰損機...
連武器裝備都換埋,好有騎士FEEL
好似從真實系變佐做超級系..
除可動部份差少少,以價錢論都算是值得一入!
等睇埋師兄D 相再決定入唔入
riisdi 發表於 29-3-2012 08:16 AM

HuckebeinII在神擡裏面,就在外面拍了幾張。

上面圖,大的是究極可動,小的是電擊faf。

關於究極可動的HuckebeinII報告和其他舊機戰figure報告,樓主可上這個日本網頁看看:

http://pony-hp2.web.infoseek.co.jp/UNI-HUCKE2.htm
回復 28# gazza1211

thanks 師兄! 感覺不錯, 雖然有點膠, 不過我對呢方面無乜所謂:78:
留意下有無好價先~ :D
HuckebeinII在神擡裏面,就在外面拍了幾張。
gazza1211 發表於 30-3-2012 12:27 AM

曉擊霸來講.....原來我都買左唔少:DD...
不過ver ka 係qc差左d.........但如果比較壽屋模型, ver kar & 究極可動......

我覺得ver ka是最好.....:shy: