Toysdaily 玩具日報

[Aci Toys] [ ACI Toys ] 1/6 Gladiator 2: SPARTACUS 有Milk,新 Wallpaper/Poster追加@p.4

可以附個支架嗎???......
有聽說玩家一跌就斷手了......
ACI和CMTOYS似乎都沒附支架
yuchce 發表於 26-3-2012 09:50 AM

暫時未有, 但都建議用stand, 因為body較重身
好結實既胸肌
fourson 發表於 26-3-2012 09:53 AM

謝謝 !謝謝 !
回復 15# acitoysltd

其實我買返來嘅時候,手同身己經有少許色差,同埋我係放在沒有日光照到的地方,請您們注意下呢:64: :64: !!!

真心想ACI您地會出多點不同色及不同種類素體,見到有進步一定支持您地的!!!加油:74:
(順便提下: 其實好多國內玩家 like 包膠 body 或軟膠衫、件係呢方面, 更加要小心收藏 ah, 因為佢地 Deform- 變色變形更快更大)

所以我就最唔老黎包膠!!:no: :no:
不過好多大大都說包膠好!!!
(順便提下: 其實好多國內玩家 like 包膠 body 或軟膠衫、件係呢方面, 更加要小心收藏 ah, 因為佢地 Deform- ...
H.K壞孩子 發表於 29-3-2012 03:35 PM

我都唔buy 包膠 body ,除非"硬膠膠" 咁企係度!
但包膠 sell 軟 , sell 像真, 結果硬直, 其實什麼料唔係重點, 重點係耐用同有冇需要, 所以HT, EB 己經混合使用不同材料, 針對不同需要來設定.
ACI 都可以參考吓, thank you
大隻佬尢其GIADIATOR一定要騷MUSCLE,但個BODY唔包膠就好難睇,見到D接口就扣哂分。希望有D好質素嘅包膠。
包膠同唔包膠都各有各好,
不過包膠技術都在進步中,

呢個自制包膠活動力都好強, (做Hulk都可能得)

(credit to movingdoll)

...
joo200456789 發表於 29-3-2012 11:06 PM

好正~~~~~~~~~~~~~~~~

...
joo200456789 發表於 29-3-2012 11:06 PM

圖5係咪阿諾王者之劍造型?
呢個包膠真係好靚,集外型同可動於一身:$:$ 不過包膠致命傷,無論幾好質地都好易爆膠:no:
想問呢個波地係自家制定係EB�量產波地????
回復  acitoysltd

其實我買返來嘅時候,手同身己經有少許色差,同埋我係放在沒有日光照到的地 ...
H.K壞孩子 發表於 29-3-2012 03:30 PM

以上問題, 我地會努力尅服!
多謝!:64:
大隻佬尢其GIADIATOR一定要騷MUSCLE,但個BODY唔包膠就好難睇,見到D接口就扣哂分。希望有D好質素嘅包 ...
figure128 發表於 29-3-2012 10:39 PM

包膠(唔係PVC軟膠), 以現時技術, 似乎一定會變質!
似乎大部分物質, 都會變質, 越不穩定的(eg. 包膠,PVC軟膠), 越易變質.
所以, 包膠也一定會有不完善地方。
大大講得岩,暫時都無謂強求包膠。
大大講得岩,暫時都無謂強求包膠。
figure128 發表於 30-3-2012 09:39 PM

都係分享下些少行內知識。
    多謝!
不錯,好靚,希望日後有技術包膠唔會變質.........

...