Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 戦闘妖精雪風 Alter 1/100 FFR-41MR & FRX-99 (new pic @ p.8)

未睇過呢套卡通, 有冇大大可以講下背景?
codianno 發表於 21-3-2012 01:14 AM

地球突然出現與異星接通o既通道
人類係異星上不斷與不明戰機戰鬥
人類探索異星同時,外星生物同時探究及模仿人類
主角深井零係偵察機'雪風'駕駛員,'雪風'係一部有自我知性系統o既戰機
故事描述'雪風'與外星生物戰鬥,戰鬥過程中進化,解開外星生物謎團同時,解構人類與機械果份微妙...

吸引之處當然係機設 山下いくと(山下郁人)・きお誠児・竹内敦志(ACE COMBAT機設)・海老川兼武
作為戰機題材動畫,機設/空戰場面/軍事用語及設定都好認真

原著小說曾獲星雲獎,動畫就榮獲東京國際動漫展2003原創動畫(Original Video)部門最優秀作品獎

回復  panzer_jimmy
一隊是1部FFR41-MR + 3部無人機woo......
我都有想過買一隊,但家裏實在無位,我只 ...
mkyfk 發表於 21-3-2012 09:21 AM

可惜無人機得01,唔可以換02/03
可以入哂3部就真係正爆 :D
Truly beautiful aircraft.....

Images from キャラホビ2010 C3×HOBBY. Alter took long time to release the planes. :handshake:

頭像被屏蔽
真係幾正! 我有齊佢d模形同兩隻細比例完成品, 但有左佢; 其他可以吾要了~

尼架都幾好, 吾知有冇 ...
longlong002 發表於 21-3-2012 01:45 PM

dude, how big are these??? and what series are they?
these smaller ones look to fit my apartment more!
其實出1/100幾好,根BANDAI模型MATCH SIZE

至於定價,我覺得唔算貴,已今時今日YEN價

自己買盒模型砌至少 ...
netvigator 發表於 20-3-2012 02:29 PM

也虎好似有啲舊貨, 心思思想砌番隻.....
頭像被屏蔽
the sky crawlers, the story is :(
and i not interested in WWII airship....
真係幾正! 我有齊佢d模形同兩隻細比例完成品, 但有左佢; 其他可以吾要了~

尼架都幾好, 吾知有冇 ...
longlong002 發表於 21-3-2012 01:45 PM

第一幅個系列既flying mode已有全套。。。

笨大模型就只係買左雪風個兩款。。。

手辦個兩隻1/72好吸引,可惜無法開甘大個壇砌野了。。

跟住alter出個隻第一代雪風一出就買左,吾經吾覺甘多年卒之等到佢話公布話出最鍾意既二代雪風。。。之後又等左兩年幾三年,卒之先有個發售日。。。

日網一有即訂一套,幾驚好似之前第一代個隻香港無人返貨,要逐間去撞。。。。

呢隻自己覺得最型個幕係係隻航母跌左落水個下。。。跟住直身垂直飛行,有睇過既大大,應該知邊幕了。
頭像被屏蔽
回復  panzer_jimmy
一隊是1部FFR41-MR + 3部無人機woo......
我都有想過買一隊,但家裏實在無位,我只 ...
mkyfk 發表於 21-3-2012 09:21 AM

無位都唔理啦.......無人機係最終戰仕樣連核彈頭......
從來冇人出過...
雪風D裝備都係.....重型炸彈....集束彈....雷射槍...輔助推進器....又係冇出過......

佢今次重靚到咁......真係忍唔住要重現最終戰一幕.......
請問各位師兄訂左幾錢? :64:
無位都唔理啦.......無人機係最終戰仕樣連核彈頭......
從來冇人出過...
雪風D裝備都係.....重型炸彈....集束彈....雷射槍...輔助推進器....又係冇出過......

really you are a big fans of it
回復 40# panzer_jimmy
totally agree!!!!!:71:
真係好靚!!忍唔到手響AimAim禁晒兩隻!!真係好邪惡!!
真係好靚!!忍唔到手響AimAim禁晒兩隻!!真係好邪惡!!
ckc52322 發表於 22-3-2012 03:58 AM

x2...................我都係Amixxx禁晒兩隻! :$