Toysdaily 玩具日報

查看: 10863|回復: 11

[分享討論] SR 勇者王初版 肩關節小改造

早排見好多人都話再版勇者王的肩關節有所改善,無咁易鬆脫,見到新ball joint
立刻靈機一觸動手改造,小弟只有初版,動手改一改

首先我就係用呢款雙星造形畢地幫手

然後用造型畢地填滿這個ball joint的空位,原理同新的再版一樣
這款畢地6小時會完全硬化,乾透前要用手按靚個ball joint 空位

乾左之後,用手指括走多餘凸起的畢地,括唔哂可以用少少力拼返隻手入GaoGaiGar到,
會迫到多餘的出來

而家點玩都唔會甩隻手出來了,好實淨

空間彎曲

這個只是小弟的小改造心得,不喜勿插~謝謝
Good~~:71::71::71:
其實放少少blue tap落去就OK的了~~
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=164587
Good~~ thks
.but how about the leg...
Great, you are expert, man
懂得改善自己的玩具...才是強者...:77:
好緊張!
今晚會收到隻初版....希望唔使點修復........

支造形畢地幾錢? 定係用AA膠+爽身粉都得?
早排見好多人都話再版勇者王的肩關節有所改善,無咁易鬆脫,見到新ball joint
立刻靈機一觸動手改造,小弟只有 ...
gc8wrx 發表於 14-3-2012 11:09 PM

師兄,請問對腳有冇方法搞???
好緊張!
今晚會收到隻初版....希望唔使點修復........

支造形畢地幾錢? 定係用AA膠+爽身粉都得?
sniperxp 發表於 15-3-2012 11:42 AM

只係$25!可以修補好多鬆了的關節!我之前都係咁做!
哈哈,我都改咗,唔記得咗分享:DD
nice tutorial!!! :71:
收到啦!
肩關節冇事, 左腳股關節有膠水.......處理左

收到啦!
肩關節冇事, 左腳股關節有膠水.......處理左
sniperxp 發表於 16-3-2012 09:19 AM

good job 非常好,其實aa膠+爽身粉一樣ok