Toysdaily 玩具日報

查看: 7383|回復: 23

[活動展覽] C3 2012 HK 第一日...

今日「單刀付會」... 咁可以自由啲...

中午12點先過去... 已經放人入去排隊等...

正式入到場... 當然限定品排唔到嫁喇... 第一樣優先就係視察主舞台...

場內座位200... 無圍板... 後面都有位可以企响樹睇...

比較在意係座位後面嘅攝影機台(應該)... 企正後面實遮晒...

隔離派籌區...

似乎今日嘅表演又夜又少人有興趣(?)... 無乜人排隊攞籌之餘... 好長時間都有籌派...

角川攤位...

Layout同舊年差唔多...

精英代理嘅 ALTER / GOOD SMILE / KAIYODO / MAX FACTORY / MEDICOM TOY CORP / VOLKS...

今次好多展品都已經通街都係... 如是者... 即係無乜新品...

animate... 啲嚟好正... 但好貴...

Bandai...

另外一邊箱就有大河原邦男嘅畫集...

COSPA... 主要買燈里Tee...

GONZO / P.A. WORKS / MADHOUSE / Production I.G / ADK 展區...

有 1/1 Gundam 嘅介紹...

Gundam VS...

Hobby Japan... 主力係新一輯QB...

有限定土偶賣...

喱邊有 Yuri Yuri 精品賣... 但唔平...

不過果樹拉客果2個妹妹很不錯的說...

SATELIGHT... 主要係「Aquarion Evol」同「暴力宇宙海賊」...

佢哋嘅Cosplayer好似仲係响日本過嚟添...

SQUARE ENIX...

SUNRISE... 有OP睇... 裡頭就播「老虎與賓尼」...

Tsuburaya... 喱套超人好似係3D...

最憎嘅星矢區... 有「奧米加」嘅介紹...

其他雜影...

大概逗留到5點就離開... 無睇試映會同LIVE...

感覺同上年差唔多... 會場夠空曠好行... 或者禮拜五未係咁多人... 限定簽名產品好快品切... 一樣無平嘢執...

相對上屆... 驚喜少咗... 或者要睇埋禮拜果3場Show先可以下定論...
本來今日就係去買嘢...

是日收穫...

3本書... 原來買漏咗本鋼彈桑7...

透明海報... $50... 幾抵...

今次主力... 燈里Tee...

真係夜光...

論價錢可能好抵... 但就幾乎完全唔等使嘅HJ福袋...

聽日休息... 11號再死過...

呵呵呵...

小櫻上
頭像被屏蔽
最憎&#22021;星矢區<最鍾意呢句,笑死了:71::66:
謝謝小櫻大既報告,我可以有返d心理準備唔駛按太多錢,冇諗過件長袖梓喵t咁銀貴......:70:
幸好每年c3都冇咩限定版我係有興趣的....
不過殘念既係,d figure仲係舊作......
我想問,係咪每檔買野都有袋送?因為我慣左唔帶袋出街的....:(
最憎&#22021;星矢區
天威勇士 發表於 10-3-2012 02:33 AM

小櫻無每檔買勻... 唔知...

角川你買幾本書都應該俾個袋你... COSPA就非常有品味俾背心袋...

帶定個環保袋囉... 場內都會有尐&#22050;派...

小櫻上
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
感謝小櫻大百忙中抽時間開帖&情報:shy:
我想講問, 最後一將照片就是$100 & $200福袋入面D野! :64:
Good report and you have got more rewards than me~~~~~~~ :77: Congratulation!
我想講問, 最後一將照片就是$100 & $200福袋入面D野!
CKLEE167 發表於 10-3-2012 11:47 AM

一百袋...

小櫻上
Copy from FB...

可以企... 而且唔見有攝影台遮住後面...

似乎可以放心...
一百袋...

小櫻上
小櫻 發表於 10-3-2012 01:46 PM

:time:&#21523;! 我覺得ok喎! 我老婆己餓我成晚, 點解唔去排!
因我唔知有:cool::79:
&#21523;! 我覺得ok喎! 我老婆己餓我成晚, 點解唔去排!
因我唔知有
CKLEE167 發表於 10-3-2012 03:49 PM

論價錢... 真係抵買嫁... :71:
只係小櫻唔好「一騎」之嘛... :44:

小櫻上
黏土人公仔   係咪得你影相個幾隻???

有冇其他賣嫁???