Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Gretzky99

[改造交流] [玩具維修][玩具修理] 鋼鐵人 MK3 戰損板 退色 補色

頭像被屏蔽
very nice post~~~~~
:shiny:又学到野la:shiny:
讚!:71:
可惜Q工房喺台灣…我都有嘢想修:67:
頭像被屏蔽
教学好文,先mark了!顶下!
不如group 埋幾件send比佢搞?
文章係轉貼...???
師兄有辦法聯絡上這位高手嘛...???
我想搵代工,因為MK4條三角褲已經變色了...!!!!
多 ...
kafai1978 發表於 6-3-2012 12:06 PM

用pvc膠油可上色,我而且甩過油,係銀底透明紅唔係金底......
http://tw.myblog.yahoo.com/jw!4C ... yyq/article?mid=264
佢講呢隻油可能就係當日d人收$2000手功一隻油w既油....
http://c22225860.xwing.com.tw/catalog/front/bin/ptlist.phtml?Category=IRISAWA
用pvc膠油可上色,我而且甩過油,係銀底透明紅唔係金底......

佢講呢隻油可能就係當日d人收$2000手功一 ...
neo.L 發表於 15-3-2012 12:27 AM

始終自己冇信心搞...
    最衰都係包防潮劑:angry:
始終自己冇信心搞...
    最衰都係包防潮劑
af1616af 發表於 23-3-2012 10:21 PM

唔關防潮劑事,佢外層冇上透明保護,只係用左光面既透明紅....
唔關防潮劑事,佢外層冇上透明保護,只係用左光面既透明紅....
neo.L 發表於 24-3-2012 01:46 AM

因為我聽過,變色係因為軟膠與空氣中水分react而搞到變色
因為我聽過,變色係因為軟膠與空氣中水分react而搞到變色
af1616af 發表於 24-3-2012 02:13 AM

如果外層有上透明保護,咁油漆就唔會直接同空氣接觸啦....