Toysdaily 玩具日報

查看: 21182|回復: 19

[個人收藏] 玩具櫃 (主要係超合金機械人)

襯新年假期更新一下:

祝大家新年快樂, 身體健康, 越搵越有, 買多D玩具分享 :77:
好全面..謝謝分享
樓主, 可否告之天空之城機械人的詳情資料 (出廠, 物科, 價錢, 那裡買........), 小弟知道現入手必定棘手 + 難, 但想知多D參考, 謝謝! :77:
Thanks for sharing 大大, nice collection~!!! :71:
大大有無一張成個櫃既相睇下呀~ :shiny:
回復 3# roystoy

?t=1330774757

呢隻天空之城機械人係07年去日本三鷹博物館(宮崎駿)旅行果時買既, 8,400yen, 成隻野係由一塊塊平既膠片同鐵片砌出黎, 可能我好少砌模型, 呢盒野對我黎講好有難度, d膠片要自己一塊塊咁屈出黎, 而佢本說明書又好難明, 好多時砌完先知砌錯左, 又要拆開再砌過, 雖然盒野有提供d小工具比你, 不過都好難砌, 砌到手都抽筋, 仲有可能上螺絲上得太緊, 而家隻野擺耐左d螺絲會爆開, 總結隻野係好睇唔好玩, 如果係天空之城 fans 就可以一入, 砌好擺出黎係幾靚架, 個頭仲可以著燈添, 希望資料幫到你.
回復 4# Nakayasu

thanks, 我個係電視櫃黎, 由於個櫃前面好多雜物, 要搬走d雜物先影會好d, 得閒再補番張成個櫃既相:43:
樓主, 可否告之天空之城機械人的詳情資料 (出廠, 物科, 價錢, 那裡買........), 小弟知道現入手必定棘手 +  ...
roystoy 發表於 3-3-2012 08:28 AM

..師兄,請check pm...:77:
正, 又一個合金魂迷加入呢度, 師兄啲收藏排列得整齊:71:.............................................................
Thanks sharing, 我都很喜歡機械人!!!

沒滿還有很多空位哦。只要重新安排企位,再站立得公整一點,把合金魂的底座拿走就行。
神魂呀...
天元呀....
好多正野呀....
點解每格都有隻黃金戰士咁攪野....?
回復 8# CombattraV

係啊, 合金魂 fans, 但唔及 combattraV 大大你既收藏, 見你無論新舊合金, 普通或限定, 及其他玩具都買, 確實佩服, 真係欽敬, 欽敬:71:

回復 9# gazza1211

其實個櫃仲有位既, 不過屋企就冇位放盒喇, 又唔捨得掉盒, 再買d盒要放入雪櫃先得喇:55:

回復 10# Triple5Soul

好耐無見喇 brother, 搵日要打比你搵你吹下水先得; 我覺得分開擺黃金俠幾得意咪每格放D囉:66:
ex黑三一 ex原色三一三支 天元 黑色bossborot 神物呀这几个:30:
好熱血........好多東西我也喜歡
應有盡有...:71:
襯新年假期更新一下{:1_199:},祝大家新年快樂, 身體健康, 越搵越有, 買多D玩具分享:77:
同時亦可以交流下