Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Batman: 1/6th scale 89 Batmobile 新相

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  whitedol

ching見到實物。。。點睇????
bunchan 發表於 29-2-2012 11:49 PM

車身主要的見光地方線條等是不錯的,但一些detail似乎比較馬虎,如車尾的散氣(我咁叫啦)如手辦般的不對稱、車身側的入氣內部沒有打磨等(唔知原車是否一樣)...和一般高達模型比較是差一點,塗裝可以改善,車頭左邊已見花露了白色,有可能不是黑膠,車胎內邊都是白色有點不美觀,不過一般情況應該看不到

overall scale ok,車可坐兩人應該無問題
真品顏色也是啞黑,大膠直出也無可厚非,
實情啞黑效果很難做得好,當然噴上啞黑油質感更理想,
但大件噴油質控更難,成本亦會上升,估計部份車主最終要自己動手上妝鳥:78:
希望珍系出大货既时候有改善啦。。。。

回復 304# Oldcat

其實車身已經係噴油的,因個車身是組合後再補灰,display 個架,車身中間可能因運送多次關係,已見到有㚒口位爆開了。事實咁大架要一模成型,亦都不容易。
車身主要的見光地方線條等是不錯的,但一些detail似乎比較馬虎,如車尾的散氣(我咁叫啦)如手辦般的不對稱 ...
whitedol 發表於 1-3-2012 09:13 AM

如果放出嚟果架真係首版,應係下圖嘅質料而唔會係黑膠,所以同最終成品,無論顏色同質感一定有分別,而家睇到嘅只可以話係大概嘅外形。

最後到底出嚟會係點,除非好似EB咁出大貨先放出來,否則真係話唔埋,訂唔訂就睇對HT仲有無信心。
我就訂咗,太喜歡呢架,實在太經典,點都博佢一博
回復 307# magiam

我都系觉得89mobile靓过Tumbler...所以我都系订jor
其實我覺得唔錯,呢d另類product又不是日日有,我想都是值得的
頭像被屏蔽
回復 309# whitedol

非常同意,不过希望batman return晤好再出lor ....hahahhaa
頭像被屏蔽
回復 312# dannydanny

都系既,留番钱买Avangers, batman return
I wish more gimmick details add in mobile for the final product.
e.g. front engine, rear jet burner, turning front wheel...etc
回復 314# hyatt

I hope they can take more time to improve the mobile before release !!!!