Toysdaily 玩具日報

[動漫資訊] 賀~The Avengers Earth's Mightiest Heroes Season 2 四月首播

回復 10# gumng

also can try youku.com, i watch 1st season there!
回復 30# Devil_Fudou

感謝大大賜教!
以我所知22打後系字幕組冇做的
我自己都系上youtube看
話時話
講到邊:(
以我所知22打後系字幕組冇做的
我自己都系上youtube看
話時話
講到邊
0din 發表於 21-2-2012 12:07 AM

1-13为【SLOMO字幕】14-17为【YDY民间字幕】18-26为【V字幕】
1-13为【SLOMO字幕】14-17为【YDY民间字幕】18-26为【V字幕】
Devil_Fudou 發表於 21/2/2012 13:13

原來有出
溫習返先:DD
就快有得睇了!!!!!正呀!!!!!
不過都DELAY左三個月...
[i=s] 本帖最後由 無明: 於 23-2-2012 04:25 PM 編輯 [/i]

一口氣睇左十二集,好好睇啊

劇本故仔寫得幾唔错,咁多个英雄都有用武之地,唔會比人有起能力好打就大哂的感覺。

不同人物错宗緮習的關系,又好有條理咁帶出!

编劇冇因為是卡通就簡化情節同角色,反而從歷史、原箸中抽取元素,令故仔更豐富!

如一開始先就打大佬萬力王,再倒敍前因後果,夠氣勢!

首先带比大家的是
元祖avengers !! Ironman ! Hulk! Thor! antman! Wasp!  非近代ultimate的设定,己非常驚喜!!

之後再加人隊長,今次佢唔再是领袖,反而處處服從ironman,因佢根本係軍人嘛!

编劇都有细節着墨,真是非一樣的小兒科卡通,分分鐘電影可能仲底B!

如果卡通片都咁好睇,四月的電影要有什麼招數才能使人入場叫好呢?
我有樣野唔明 點解佢地唔侵蜘蛛俠玩  電影又係
我有樣野唔明 點解佢地唔侵蜘蛛俠玩  電影又係
SOB 發表於 23-2-2012 02:58 PM

蜘蛛俠自己會有套卡通,兩套卡通係會crossover
[quote]我有樣野唔明 點解佢地唔侵蜘蛛俠玩  電影又係
SOB 發表於 24-2-2012 03:58 AM [/quote

蛛蜘仔是marvel 最受歡迎的人物!能獨當一面出電影和卡通漫畫,打的姦角也特別多,所以不用结集其他英雄也能獨佔市場!!

Avengers若分散,thor,ca,lronman个别的故事比較弱,敵人亦較少,除了ironman比較受歡迎。但ironman自已在九十年代也遇過底潮,只有spiderman一直人氣高企!另外x men也是自立門戶,只是間中穿插下avenger同蜘蛛仔姐!

所以兩、三個市場根本不須cross over,若要,都只是調济下吧!
哦  我明白了  無敵是最寂寞   我自己都好鍾意蜘蛛仔  係覺得佢一直都冇拍檔    x men都叫一隊   iron 都勉強叫有 戰爭機械    蜘蛛仔冇
首先带比大家的是
元祖avengers !! Ironman ! Hulk! Thor! antman! Wasp!  非近代ultimate的设定,己非常驚喜!!
無明: 發表於 23-2-2012 02:00 PM

ultimates在第一次任務中也是這隊元祖組合,唯一不同的是HULK不但是初戰的敵人,後面也一次次證明自己是最糟糕的成員
ultimates在第一次任務中也是這隊元祖組合,唯一不同的是HULK不但是初戰的敵人,後面也一次次證明自己是最 ...
gsd748 發表於 24-2-2012 06:06 PM
Hulk是最糟糕的成員, 亦是一種性格吧!!

Thor已好打,Hulk又好打就冇分別了!!:38:

Hulk用的是更強的蚩力!!又有時失控先有趣。:58:

正所謂:亢龍有悔,物極必反呢!!!:34:
ultimates在第一次任務中也是這隊元祖組合,唯一不同的是HULK不但是初戰的敵人,後面也一次次證明自己是最 ...
gsd748 發表於 24-2-2012 06:06 PM
sorry,我指的ultimates是Lion Gate的卡通, 你指的ultimates是............:77:什麼?