Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 舊物新手玩分享(3) ::超潔癖之DiY de PLUMe::

回復 15# 甘大滋

100% agree
blanc de plume :71: :71: :71: :71:
你好網上行大大,甘多隻單鼻我的排行榜如下:

Blanc > Gebi > Noir > N.O.M > DiY > Barguest > Jung > Kuan ti > Fontome

我係睇番網上其他有關Blanc的相已深深愛上它的........真係這樣就不能自拔了....佢個價錢使我諗足成個月才決定去馬呢....:49:

不是買唔起.....係想不到一隻膠公仔可以去到這樣攪X錯的價錢......但日子一日一日甘過.....每天上網都特登上去找它的圖看後.....我就....:die:

但一收到後......真係比起什麼名錶或名鏡頭等等都比不上它呢!!! 我每天番工或回家都必定攪下他們....好鬼變態呢!!!!:shy:
回復 15# 甘大滋

甘大我同你都係一致的呢~~~:!:!:!

Blanc forever~~~:43:

回復 17# BiODD

真係好難想像呢隻plume嘅"身價"有幾高....
佢係好正好毒,但係12吋我真係唔捨得+無能力用over 2k買一隻...
窮,係我最強嘅免疫力:45:
好白净啊。。。。:34:
回復  BiODD

真係好難想像呢隻plume嘅"身價"有幾高....
佢係好正好毒,但係12吋我真係唔捨得+無能 ...
NAVIgator 發表於 13-2-2012 04:55 AM

X 2 , 只買得起 "蒸鬆表" , 買唔起 "無力士" .............:56:
回復 8# BiODD
哎 , 我果d有鬼用咩 , 全部都係雞野 , 你隻隻唔係"撈" , 就"百爵" , 無得比 ....
甘大呢隻你一定唔會鐘情的呢......我都係比個賣家引誘連nom一起買入先敗了它!!! 但好彩入左如果唔係就超後悔 ...
BiODD 發表於 12-2-2012 07:37 PM

:shiny:全球擁有 3A de PLUME 大全套的人超有限, 就因為這隻無價 DIY de PLUME 所至, BiODD大你已成為香港數一數二的 PLUME 神了 ~  :71:
全球擁有 3A de PLUME 大全套的人超有限, 就因為這隻無價 DIY de PLUME 所至, BiODD大你已成為香港 ...
ATOM2003 發表於 13-2-2012 07:48 PM

BiODD大你已成為香港數一數二的 PLUME 神了.........X2:shiny::shiny:
太正喇∼呢隻真係絕對唔可以 diy 既 diy de plume 啊!
回復 19# NAVIgator

無所謂啊!! 3a都有黃興桂的名句::::3a有蔗渣嘅價錢,玩出燒鵝嘅味道::呢~~:52:
回復 22# leo.fans123

只求開心分享,那會沒有得比呢~~ 大家都是3a愛好者那有分什麼級別呢!!:D
回復 23# ATOM2003

小飛俠大大,我都只係有價講才入埋佢呢!! 那就不算是PLUMe神人啊.....史必大話過我知有某神君有2全套3a呢....不論是TK或DP.....那些才是神人呢!! 我只是高追的傻人呢!!只求開開心心玩心愛的AW玩具吧了~~:handshake:

那些超神人已開始收藏AW的畫作....玩具人偶已滿足不了他們呢.....你看AW GALLERY那些畫作我都未試過可以買到一少幅,見親都是SOLD OUT ALREADY呢!!! 我都係玩下人偶,玩下影3a玩具同玩下自娛作畫好過呢!! :78:
回復 24# speedmarkedmond

禮又玩禾史必大!!!!:x
回復 25# kaiserfrog19

K大說真一點.....佢並不是甘正呢.....雖然好限定但可玩性是超低呢....太易污糟呢....:DD