Toysdaily 玩具日報

查看: 16189|回復: 26

[個人收藏] 我想問有關玩具櫃

香港邊度有得訂做D玻璃玩具櫃?
我今日行左成日旺角-油麻地都搵唔到...定係我唔識搵??

請咁多位幫幫手!
很多大型傢俱店都可以訂做...
我呢三個係完成品,也可以訂做你心想的呎吋....
CWB實惠入手...

佢有冇D係全玻璃落地GA@@?
我睇過宜傢好像冇...
好多傢私店都可做,
你要問下,
而且不是太貴,
之前我做一個都係 3K留下

可以既,好似"x惠"佢地其中一個供應商"x萍果"..d料幾好,而且尺寸算準...,不過訂做而唔買現成又要玻璃落地又要承重力高(通常一米櫃闊應該一層大約有5kg承重左右,)..一是要釘牆,一是要薄身,總有些犧牲,要同店員商量自己需要....
睇緊2位都覺得X惠 OK BOR....等我去睇睇先!!!真係麻煩晒~!!
如果仲有人有咩提議都歡迎GA!!!
宜加Billy 櫃,玻璃層板連玻璃門都ok, 我用了好幾年不太差,如size合用就不用訂做
宜加Billy 櫃,玻璃層板連玻璃門都ok, 我用了好幾年不太差,如size合用就不用訂做
nela 發表於 12-2-2012 09:15 PM

Billy 櫃較便宜,新買時外觀亦唔差,但各層相對負重量較低(如果放大量合金要小心),同埋後面板質料較差,用久會因潮濕受力pop起或且發霉....
很多大型傢俱店都可以訂做...
我呢三個係完成品,也可以訂做你心想的呎吋....
CWB實惠入手...
ekim11 發表於 11-2-2012 10:26 PM
呢款每層高度set 死左同每層既深度有番咁上下,變左每層要放幾排才能放滿每層,很花心思的。
呢款每層高度set 死左同每層既深度有番咁上下,變左每層要放幾排才能放滿每層,很花心思的。
水水的基地 發表於 13-2-2012 07:17 PM

每一層高度有三段調較:$ 的確是要花心思去組織擺放...:78:
這層配置咗二個層疊透明膠箱...:(
無錯,層架幫到您,不過比較貴,如上圖大約(18吋/40cm),要港幣220-250蚊個
無錯,層架幫到您,不過比較貴,如上圖大約(18吋/40cm),要港幣220-250蚊個
hehemimi 發表於 13-2-2012 09:59 PM

在太原街睇過,真係要250元一個太貴.....:@
在太原街睇過,真係要250元一個太貴.....
ekim11 發表於 18-2-2012 08:42 PM

現在用緊這款,層層疊組合,千變萬化....:$
抵用過太原街250元一個果D呢....:p 日本出產
好有用,適合放落玻璃柜內擺設玩具用....:$