Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 原罪

救命!我舊電壞了!!

原文章由 原罪 於 19-3-2007 02:40 PM 發表
不如咁講.
叉住玩.
係唔係對部機無害.有事都係舊電???

咁舊電請問幾錢?

小櫻同班朋友仔聯宜果陣...全部都係裝住電池...插住火牛打...暫時都未發現部機有太大問題...

小櫻通常就...玩到無電先至插火牛...繼續叉住嚟玩...叉滿之後就「蚊」翻條線出嚟...

至於粒電呢...原裝1800mA...行貨大概好似賣2xx...

小櫻上
原文章由 小櫻 於 19-3-2007 03:55 PM 發表

小櫻同班朋友仔聯宜果陣...全部都係裝住電池...插住火牛打...暫時都未發現部機有太大問題...

小櫻通常就...玩到無電先至插火牛...繼續叉住嚟玩...叉滿之後就「蚊」翻條線出嚟...

至於粒電 ...

咁....:shiny:玩唔壞機就唔理了......
唔該小櫻.

原罪上:DD
頭像被屏蔽
原文章由 豪鬼 於 19-3-2007 15:25 發表

sorry honey, most branded notebooks (I am using sony ones for few year) are using Li-ion and dont have any memory effect.........:ar:

notebook死電好似係指電池電壓不足以推部notebook喎....

psp都不過係5v姐~ 影響唔大....
就算舊psp電死左~ 都起碼可以打一個鐘到.. 同notebook架15min比, 真係差好遠....
原文章由 gtf 於 20-3-2007 09:02 AM 發表

notebook死電好似係指電池電壓不足以推部notebook喎....

psp都不過係5v姐~ 影響唔大....
就算舊psp電死左~ 都起碼可以打一個鐘到.. 同notebook架15min比, 真係差好遠....

that's fine, if the psp battery is so cheap $2XX then who cares?! a high capacity notebook battery may cost 10X more....:ice: