Toysdaily 玩具日報

查看: 7014|回復: 28

[詢問] 新手入門,有少少問題,歡迎放毒!!!!!!!!!!!!!!!!

見朋友係taobao買左套公仔,1/6的
齊曬衣服,相機,攝影機,袋之類配件
都係大約400蚊HKD

我見到大陸有d素體好平,90蚊連頭,但有分不同廠的,好似有分可共用大陸廠和外國廠的雹配件,想知道如果我想要大路的,多配件,可共用不同廠的素體,應該買什麼廠出的素體or套裝?最好愈平愈好
素体最好用個好小小嘅,因為平價素体有好多都會好快軟手軟腳,要佢就咁罰企都仲可以,想擺嘅pose就無可能
素体最好用個好小小嘅,因為平價素体有好多都會好快軟手軟腳,要佢就咁罰企都仲可以,想擺嘅pose就 ...
woowoobb 發表於 31-1-2012 12:13 AM

有冇推介????
最大路都係HT嘅素体,不過就貴囉.SS嘅都好好,但難配到頭,要用番佢出嘅頭.
最大路都係HT嘅素体,不過就貴囉.SS嘅都好好,但難配到頭,要用番佢出嘅頭.
woowoobb 發表於 31-1-2012 12:37 AM

ht 同 ss幾$左右??

係唔係買套裝先抵玩d?

因為我喜歡相機同追擊槍配件
平素體好易斷手斷腳 而且質感好差
入門既話我會選擇HT既素體 3百幾 個品質我覺得ok

↑↑↑呢隻係逃細佬素體  我玩自組都用佢
ht 同 ss幾$左右??

係唔係買套裝先抵玩d?

因為我喜歡相機同追擊槍配件
com1010hk 發表於 31-1-2012 12:49 AM

相機同狙擊槍呢個配搭比較小見喎,
HT大約3條紅衫魚,
SS2紅衫魚之內,
你未玩過嘅都係建議你買套裝試咗先.
狙擊槍呢枝啱唔啱玩~~~~~~

因為我預都係400蚊左右齊一套玩住先

玩落岩玩先再買好d...

自己已經玩好多野,又玩單反,又有打機(全正版),又有玩1/10搖控車,

所以想平平地試下大陸果d先,因為我知玩呢d人型公仔都係一闊幾大...同單反搖控車果d道理一樣
窄肩同闊肩有咩分別????主流服飾用途隻多??
因為我預都係400蚊左右齊一套玩住先

玩落岩玩先再買好d...

自己已經玩好多野,又玩單反,又有打機(全正 ...
com1010hk 發表於 31-1-2012 01:44 AM

我打算入坑既時候都諗過 自組定買package 好..
最終都係決定玩ss 兵人先….
熟左 d 先再自組~

如果係想自組, 我都覺得入一隻靚素體比較好~
我啱啱用左 $ ##) 入隻 HT 既 TTM19 body, 真係唔錯, 而且頭雕 幾靚仔
但係就似乎有 d 大隻, 有 d衫著落窄窄地… ><”
至於配件就靠自己搵平野喇~
400左右&#22021;1 set係咪連素体?如果係&#22021;話我建議你放棄呢個念頭,
因為咁&#22021;價錢連素体&#22021;質數一完唔會好,到時先放棄就只會浪費&#21655;400。
不如比多三魚多買隻ss 好過啦!我第一隻兵人都砌了幾個鐘,有排玩
thank all

如果我買ht逃細佬素體,配件邊到多同平???

香港我見相機一set賣300
大陸賣百2
除左偕旺仲有邊到有呢d1/6公仔賣?
油麻地現'S 點都有