Toysdaily 玩具日報

查看: 6375|回復: 26

hcm pro 再版(高達及大魔)(p2加太空坦克圖)

好耐以前出hcm pro既時候﹐曾經因為覺得size太細而無買到
試過買過一部黑色Mk-2﹐D關節鬆﹐又無mud gimmick﹐結果就一直無買啦
但經歷o係TD既一段時間之後﹐就發覺其實細細隻都有個好處﹐用少D地方。
而且真係用來玩﹐1/60 o甘重點玩呀﹖
去到出CCA系列﹐終於入左一部紅乍特德卡
結果就開始追黎買啦﹐靈格斯﹐Nu﹐叉鴨比等等
其實都有考慮過買返以前D款﹐不過經歷過部Mk-2之後都唔多夠膽買
到今次再版﹐反正自己對大魔同太空坦克都幾有興趣﹐就想去買啦
點知行完兆萬同In's point都見唔到太空坦克………
結果就買左高達同大魔﹐而部渣古﹐其實有27號o個款我覺得夠晒架啦
有無人可以話我知邊度有太空坦克賣呀﹖﹖

D關節的確係OK實既﹐但有無比以前實﹐我就答唔到大家啦
另外我記得呢度好似有人提過話唔多喜歡D迷彩﹐o甘今次呢套應該會幾適合呢D人啦~
其實o個D所謂既內部detail我就覺得意義不大既﹐我都唔會點樣打開架啦~

個盒其實同以前無mud分別的

不過感覺上好似好左o甘﹐可能係新既關係啦

呢個好明顯係過度包裝………

隔離個位其實係可以放到一部hcm pro既﹐唔知係咪可以用來放武器既呢﹖
但係既然係用來玩﹐你就算連埋個display box比我都無用架wor....

循例影張正面啦

影呢幾張相既時候我發覺我部相機可能開始唔得啦﹐個畫面上面D紫色竟然變晒藍色﹐但放返落電腦之後又唔覺wor
應該係個mon有D問題﹐唔知有無得較既呢﹖﹖

留意下﹐呢度係寫住自護萬歲架
個人係幾喜歡呢個貼紙的
油完呢個標誌之後出擊或者真係可以增加士氣架~~~

其實﹐有無兵器會o係上面打埋公司名架………

到高達啦
原本唔打算買的﹐但係都係比個脖頭個標誌吸引到我……

呢個都未係重點

呢個飛馬標誌﹐一望到就立即想入啦:DD

不過個盾又用返呢個………
不如比個阿寶標誌上去好過啦~~~~

o係返學之前去過肥趣一趟﹐打算望下有無呢套野啦﹐點知無
結果無聊抽左盒好舊既盒蛋﹐希望中隻重高達玩下的
點知中左呢個+迪捷………
但返來之後發覺原來塊滑版比hcm pro用係好fit架~~~~

:DD

有無人見到有太空坦克賣呀………:cool:

[ 本文章最後由 gundamrx782 於 17-3-2007 08:23 PM 編輯 ]
太細隻所以冇買
thx~~~~~~~
very details.. thank you so much...
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原文章由 gundamrx782 於 17-3-2007 01:31 AM 發表
好耐以前出hcm pro既時候﹐曾經因為覺得size太細而無買到
試過買過一部黑色Mk-2﹐D關節鬆﹐又無mud gimmick﹐結果就一直無買啦
但經歷o係TD既一段時間之後﹐就發覺其實細細隻都有個好處﹐用少D地方。
而且真係 ...

太源街, 但勁貴!
月尾有大貨, 等等才買!
原文章由 jj 於 17-3-2007 01:42 AM 發表
:shiny:在大圍金禧看見有好多太空坦克!!

大圍對我黎講太遠啦…………

原文章由 Toyxsniper 於 17-3-2007 01:44 AM 發表

太源街, 但勁貴!
月尾有大貨, 等等才買!

原來月尾有大貨﹖等我仲驚會買唔到添
o甘既話可能o係玩具日度買﹐應該會再平D添
雖然我覺得今日我買個價錢都OK架啦﹐話晒1800 yen﹐兩隻加埋都係五算幾﹐算係合理價錢丫~~~
希望你買到太空坦克啦~~~:)
隻dom好正~~~:shiny:
嘩~~ :D
自護萬歲!! 唔係真係要我入呀~~ 熱自沸騰中:*
:D
RX-75, SSP 有呀 唔洗一條紅漁:love:
我覺得HCM PRO新版正個舊版,以前D迷彩好唔靚,依家好得多:love:
原文章由 麵包超人 於 17-3-2007 09:09 發表
RX-75, SSP 有呀 唔洗一條紅漁:love:

new version?:shiny:
Good stuff! But damn! I can't afford to get repeats just for the stickers!
Thanks 圖! 好正

不過個packaging真係...... 勁浪費資源, 可以放3隻 HCM Pro  :o
I will get them....................... if price slashed............................. :*

My friend, your pics are poisonous........................ :(