Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] hehemimi的玩具櫃(2018年3月20日更新p.117-二,三月入手 - Part 2)

tolete 發表於 25-1-2015 01:22 PM
能現實生活中認識你們是我的榮幸!

咁客氣呀..可惜太遲囉玩具出黎玩同無帶popy...希望下次可以帶機戰popy出黎分享...:64:
三木白花子 發表於 24-1-2015 12:57 PM
嘩! mimi兄一月上旬已入咁多貨,勁!

三木師兄您好..都唔算...其他師兄入血崩同v型已殺晒...
hehemimi 發表於 24-1-2015 11:52 PM
師兄我用的是防水/塵膠條..市面有兩三隻牌子選擇..實x/x本城等家居用品店有售...

多謝師兄指教!但係如果兩隻玻璃門中間條罅又應該點攪先好呢?
Lamour007 發表於 26-1-2015 09:07 PM

我自已用兩條較寬身厚身的膠紙貼其中一幅玻璃門, 膠紙一外一內對貼但向外邊方向貼齊, 貼時弄至稍突出玻璃邊緣成片瓣狀
(即左右門加膠紙形成  __  \__  狀態)..便有收窄門罅及遮蓋效果.(小弟既膠紙瓣擺位向櫃內..減低膠紙瓣因開關不當而弄摺機會)

不過以後關門時貼膠紙一邊要關先..貼時候也要留意小心避免貼層出氣泡,貼歪...同拉斷膠紙等情況發生.日後如更換可用刀片背協助加玻璃水拭沬便可....

今日因為為左交收放假...趁有空將屋企部份popy換吸濕劑重新包膠前一影…

上星期空閒時也搞左一陣龍珠咭同舊漫畫卷頭彩頁收集....

另外上個周未入左依本車仔年鑑…內容豐富...大約1800日元..

咪咪兄收藏太。。。。。。強啦:Q
神勇飛鷹俠太正喇!:$
Lamour007 發表於 26-1-2015 09:07 PM

多謝師兄指導😃
Lamour007 發表於 30-1-2015 10:27 PM
多謝師兄指導😃

客氣啦..師兄..希望好快見到師兄新櫃帖...{:1_231:}
hehemimi 發表於 27-1-2015 10:38 AM
今日因為為左交收放假...趁有空將屋企部份popy換吸濕劑重新包膠前一影…

上星期空閒時也搞左一陣龍珠咭 ...

Wah...............Gatchaman......................full set:52:
CombattraV 發表於 1-2-2015 12:54 AM
Wah...............Gatchaman......................full set

v 兄也早已擁有吧...{:1_205:}
入來坐下。

魔人布歐3對3的封面太令人懷念啦!

多謝tolete兄,三木兄,v兄同埋gazza兄咁多位大佬捧場...因近日工作忙無時間影玩具所以現在才回...抱歉...
近半個月只有贖同埋落新訂...新入玩具仲未開盒...只是草草影相..

同埋追番歸零一號機...

新入細車…下面1:18LaFerrari同蝦您波突系貨唔多去貨快...大家要入趁手..

近日部份新訂…

Naruto 最新ILLUST集已出(1500日元+稅)…內容非常豐富...大家切勿錯過

貼漏左...鐵金剛百變龍終於齊人...下個到電人查勃卡...

mimi兄收獲豐富,哈里波特車仔好正。
三木白花子 發表於 8-2-2015 09:18 AM
mimi兄收獲豐富,哈里波特車仔好正。

三木兄早晨..哈里波特車有無興趣入?..不過個人覺幾貴(兩隻加埋接近三舊)...不過見幾特別同好少貨所以入...:67: