Toysdaily 玩具日報

查看: 9778|回復: 43

[玩具攝影] The Walking Dead 行屍 (有暴力, 有血腥,怕肉酸,核凸,唔好入去睇)

都買左成個月....而家先拎黎同佢地影吓相....
Mcfarlane 出品...

成品同當初於SDCC嘅原形相差甚遠....

我只買左主角Rick, 同兩隻comic color version嘅喪屍(因為彩色版賣晒)...
walking dead 001.jpg

The Walking Dead, 最先是黑白月刊漫畫, 後被改編成電視連續劇...
已經播左兩季....之前明珠台都播左第一季....
漫畫版我自己只睇左前半部故事....之後覺得故事唔太吸引...
加上第7期之後改左第2個人畫....唔太鍾意d畫風....放棄左冇再追...
而電視版第一季尾亦開始同原著漫畫故事脫軌....電視第2季雖然有朋友抄比我...但始終未提起興趣去睇....

今次我入手嘅哩3隻figure...係 base on 漫畫版....
其實電視版 Mcfarlane都有出...但無緣相遇....我唔見有玩具店有賣....

先介紹兩隻喪屍...雖然係黑白版..但因為血跡用返紅色嘅關係....
所以我覺得一d都無減低血淋淋嘅感覺...
反正喪屍就係灰灰地色咁架啦....
樣衰衰...痴痴呆呆...仲比人用斧頭劈左個頭一野....
walking dead 003.jpg

可以甩手....爆頭噴血...
背部有把刀仔插住...用途其實係將d血拉低入體內...
咁下次再玩爆頭時,d血就可以再噴啦....
walking dead 002.jpg

另一隻喪屍...個樣比較凶...夠喪,正呀~
walking dead 004.jpg

哩隻可以分屍得好碎....
除甩手外...仲可以腰斬....
成舊腸都甩埋出黎....
上半身可以玩訓係地扒扒吓...
walking dead 005.jpg

個上顎仲可以拆甩....
walking dead 006.jpg

睇返個人...
主角Rick....
walking dead 007.jpg

好多武器...4支shotgun, 一手鎗, 一斧....
walking dead 008.jpg

雖然滿身關節...但可動麻麻....
關節破壞左個外觀....但可動又唔湯唔水....此乃可動雕像嘅死症....
但 Mcfarlane最 buy喎....畸形~!
walking dead 009.jpg

head shot~!
walking dead 010.jpg

近戰~~!
walking dead 011.jpg

劈呀劈~~劈呀劈~~
walking dead 012.jpg

斬開佢18碌...
walking dead 013.jpg

好奇怪嘅產品....題材絕對係成年人....
但玩法係兒童向....美玩的確係幾有gimmick...
但哩一類題材...我情願要更像真嘅雕像....
原本SDCC個版的確如此....冇關節...雕刻精細....大大隻....但唔知點解會改到而家咁...
講起SIZE又係好怪...唔係7", 又唔係3.75....而係5"...自成一格....

如果我唔係The Walking Dead FANS....哩套figure真係唔會考慮入手....

NECA就越出越好.... Mcfarlane就越出越衰....
電視拖得太長, 有d悶!! 漫畫就未睇過!!
呢set 是漫畫版而不是電影版玩具?? 主角有d走樣!!
可以分屍看起來幾好玩, 貴嗎??
楼主要加个18禁:66::66:好暴力,好血腥:66::66:
回復 2# gumng

呢set 是漫畫版而不是電視版玩具?? <--- YES

14草一隻...哩個SIZE...哩個質素....
美玩算係貴左DD....
回復 3# gunspirit1986

加左~THANKYOU~~:66:
嘩,e套超好玩呀,有得分屍,正:he:
ching的連環分屍照更係動感之作
爆頭個隻的玩法幾似山口北斗系的散仔
警長個面相就相對欠d誠意la,仲要射厘眼,有點可惜
Apart from Rick... All are good stuff and color version is more better! :)
哩套野漫畫同TV板都各有特色,不過係&#25598;妹妹個段真係拖得過份!
套玩具d喪屍款就ok,d人款真係送先會考慮!你po第一隻d血搞到佢好似小丑咁:70:
PS*我反而淨係&#25598;到彩色板,Ching可以pm講聱邊度買嗎?
回復 8# ds_toys

紅鼻哥...紅色大嘴唇~~~
HAHAHA~ 激死~~~
回復  gumng

呢set 是漫畫版而不是電視版玩具??
MAX 發表於 18-1-2012 04:17 PM

相對其他美玩,都唔算貴law!!
依家所有玩具都貴到死!!
&#21523;!!!?
唔好因為轉畫風唔睇呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

呢套野去到中部, 50期,  Governor &#22000;part 最精彩!!!

回復 1# MAX
我覺得呢套, zombies真係做得頂瓜瓜, 人型就做到小喇叭.
我自己一路都有追開漫畫同劇集. 漫畫追到92. 雖然漫畫同劇集個線有少少分別, 不過我都接受到.
(要知道劇集既budget唔會多, 所以無可能搬字過紙將漫畫內容過晒落劇集).
其實我覺得劇集都算做得唔錯, 不過有時都會有少少悶位.

講番玩具先. 我之前睇過youtube, 有人出review, 我覺得好正, 但係漫畫版人物, 好似主角, 真係不敢恭維.
麥花靈真係大勢已去, 係現今咁追求高可動既要求下, 佢仍然堅守住做到要外觀為先. 我就覺得佢走火入魔.

我睇過劇集版既figure既相, 就咁睇覺得daryl dixon做得最好.

仲有, 百四呢個價, 今時今日已經叫平, 其他mattel同hasbro, 佢地既6" figure普遍都已經過百七.
回復 11# Duraxyll
Agree.
越睇越令人唔安落. 但係呢part真係寫得好有張力.
我頂唔順佢個size, 但zombie 太正, 最後都入樣衰d 果隻

MAX 兄你既圖文幫佢地拉返高唔少分數呀
Awesome photos MAX:)
I also bought these and look forward to more Zombies.