Toysdaily 玩具日報

查看: 4035|回復: 18

[玩具攝影] 一些美玩 角色 Cross Over / 場境 雜影

替玩具拍照是一個好有趣的過程。
尤其是美玩,本來就不像其他玩具般去玩變形玩機關,
玩的,是我們對角色的認知與及想像。

在鏡頭下,這些想像更易升華。

剛好有大大問到有關拍照場境,我翻翻舊相,原來自己已拍了不少,
順手 post 出來,其中照片有新有舊,希望大家喜歡~~

魔術師開美玩 post , 一定卜:71:
d相好令!!!!
隻iron spiderman好型:D
仲有black panther:$勁想要!!!
好正........:$
D境好正:71:
都是mcfarlane的場境最有feel:$
美玩.....玩的,是我們對角色的認知與及想像。
:71: 好到!
樓主d影相技術真係好勁~
想問問star trek個box set場境有D乜?
我見單pack也有些場境part~
係咪要買晒先有box set個盒面圖架呢?
thz:77:
一個玩具 尤其係美玩
有左場景真係好似有生命咁:71:
魔師兄的相片真係有種令人愛上玩具既魔力!!!:35:
:$好…好有型呀~~~~~~
紅衫軍:71:
照片拍的很有感覺~~廣告呀~~
:handshake:
好靚~!
ching可否教小弟點樣打燈影ht spiderman 可以將件衫d格仔影得有立體感d?
我影極d格仔都好唔突出:unhappy:
d相好令!!!!
隻iron spiderman好型
仲有black panther勁想要!!!
charice1219 發表於 9-1-2012 07:41 PM

Black Panther 應該唔太難搵,如我下次見到,PM 你~~~

想問問star trek個box set場境有D乜?
我見單pack也有些場境part~
係咪要買晒先有box set個盒面圖架呢?
t ...
玩具Kenny 發表於 9-1-2012 11:41 PM

呢套o野我係o係一 D 街邊玩具散貨場買o既,
共有兩款,因為一買即丟盒,我已經唔記得邊盒打邊盒。
不過內容應該同盒面一樣。

又,場境中,我又夾雜了一點 star war、兩舊375 ironman 地台之類,好雜~~~

好靚~!
ching可否教小弟點樣打燈影ht spiderman 可以將件衫d格仔影得有立體感d?
我影極d格仔 ...
nightsto 發表於 10-1-2012 04:01 PM

我都係撞手氣o乍,離唔開將支燈移前移後亂咁影。
我睇過你 D 相,你已經影得好靚~~

衷心多謝大家支持,請恕我不一一回覆,
不過,
TD 精神,人人毒我,我毒人人。
下次大家發貼,我一定盡量回帖支持!

美玩區,不能輸給12" 區啊!!!!:*
師兄影既相好正呀~真係超有feel~
由其第一張iron spiderman,唔知小弟可唔可以用黎做iphone wallpaper呢?:35:

另外想請教師兄既場境可以去邊到買到呢??
小弟岩岩初玩...無場境就咁放出黎好似欠缺d野咁:unhappy: