Toysdaily 玩具日報

查看: 11114|回復: 30

[分享討論] 【圖已修正】 Maketoy的雙臂挖泥機和推土機!期望越大,失望越大

圖已修正。我唔係打手,發表純因為對MK的建造派出品有點失望!唔買TFC,等MT咁耐,竟然得前面睇得。

先多謝借圖一用http://www.78dm.net/來發表一些意見。

有初模,好精細好開心,已經預備好彈藥,Already to go,一出即買!

前面頂瓜瓜!

睇真d,上身內籠真空!頭同身咁大條隙既!

後面算吧啦!

背脊個連接位真係接受唔到!點解個接駁位會放係變做手臂個背脊度既!

仲以為自己好有型,其實好肉酸!

咁大件接駁件,點解唔放落做身體架工程車度!

想點!

背脊整舊咁野想點!腳爭好求奇,又想點。

其他:

手及腳的偷膠嚴重,個油壓係假的,已經唔想提!

唔好舉高隻手,前臂下面真空太礙眼,請向TFP的跳崖者學習學習!

總結:我只能說,MT活動能力非常好,以及注重合體後整體的外觀重視。

我唔太buyTFC跟TV版的計設,但見到TFC計設的工程師無偷雞;但MT的人形超hea,
好多偷工減料的地方!但難得等了咁多年先有隻像樣的建造派,睇來都係TFC,
不過MT唔該其餘的四隻唔好咁懶好唔好!
死圖
:66:~~~~~
all dead photos........
頭兩張睇到架,不過見無B咁講本來想訂嘅,睇嚟可以PASS,好彩我有入TFC,仲差兩只就可完成合體喇。
MT我見灰模時人形系相當唔錯架,點解出到嚟會咁?
樓主可否攪攪D圖,睇唔到:64::64:
我都想睇睇係咪甘令人失望
去果個78dm網睇左了,

的確有內籠真空
"連接位"好礙眼咁掛住o向個背脊
偷膠位又冇tfc咁掩飾得咁好

個人又覺得未至於完全令人失望, 至少見到呢兩隻車型比較優勝(不計變形設計, 要計的話tfc又好似造得好d, 覺得tfc好似摺得實淨d)
唔用TFC比較.

頭先去呢個WEB睇左"試辦"...
放上去果位仁兄完全係打手腔,不停正呀,無得頂咁...同不停話:無水口位呀~無水口位呀~
但...好似除左正面之外,全身都有偷膠位...連前臂都偷空!!!???點呀大佬...
背脊果支連接位...真係無計?可能變型合體應該整大隻D.
不過車型確係幾靚,

拍埋昆蟲派真係高下立見...
幾銀隻話...?
回復 6# Viper

Ching, would you please send me the link?
好似為左車型放棄人型囉~~~~
個設計完全唔掂。
本來1516中,睇完大大share真係可以慳番唔再諗:72:,幾舊水比咁既貨•••
...............................:Q:ice::die:
too......:72: on the back side
嘩.......乜攪成咁呀:ice::@:70:
我覺得都唔錯,特別系車型,人型就真系與G1差別太大。
但我唔覺得多偷膠,果D空位只系變形所需而已。
如果價格合適,我會買翻套。
灰模咁好睇, 出黎咁單薄
要入都入TFC算了

除非佢成SET可以1K 埋單!!
唔用TFC比較.

頭先去呢個WEB睇左"試辦"...
放上去果位仁兄完全係打手腔,不停正呀,無得頂咁...同不停話: ...
leawong 發表於 9-1-2012 10:29 PM

昆蟲派是fansproject的, 不過唔知佢地有無關係勒:(